XS
SM
MD
LG

Gradski Kup Magnohromu

Pobedom u gradskom derbiju nad ekipom Karađorđa posle boljeg izvođenja penala, fudbaleri Magnohroma osvojili su Kup FS Grada Kraljeva. Momci iz Dositejeve ulice su na penal-ruletu imali više sreće, koju su i te kako zaslužili hrabrom i otvorenom igrom protiv rivala iz dva ranga više.

Početak utakmice pripao je gostima, već u 2. minutu mogli su da povedu posle šuta Otaševića, ali je danas fenomenalni Vasović odbranio gol kada su svi već videli loptu u njemu. Nastavio je Otašević sa odličnim prodorima po levoj strani ali njegove centaršuteve nije imao ko da iskoristi. Bude se zatim domaći, Denićev šut u 8. minutu je prohujao pored samog gornjeg ugla, Filipović i Đokić udarcima glavom ne uspevaju ozbiljnije da ugroze Ponorca. U tom periodu domaći izvode nekoliko kornera a posle jednog koji je izveo kapiten Filipović u 28. minutu najviši u skoku je Petrović, koji glavom postiže gol. To je bio signal treneru gostujuće ekipe Đokoviću da "prodrma" svoje igrače, ali i treneru domaćih Laliću da promeni taktiku. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, a na početku drugog Đoković u igru uvodi svog ponajboljeg igrača Stojkovića, što se odmah osetilo u igri gostiju, koji su sve češće u 16-ercu domaćih. Posle faula nad Markovićem u 65. minutu slobodan udarac iskosa sa leve strane fenomenalno izvodi Otašević, rezantnim udarcem levom nogom pogađa suprotan ugao gola domaćih. Mogli su gosti u narednim minutima da iskoriste pad u igri domaćih zbog primljenog gola, ali  to nisu iskoristili. U 73. minutu u igru ulazi Debeljak koji domaću ekipu ponovo diže, za kratko vreme uspeva da pogodi prečku i još dva puta uputi udarce ka golu gostiju. U zaostavnom vremenu odličnu šansu propušta Aleksandrović, sam je bio na II stativi, odlično je primio loptu ali ju je poslao preko gola. Usledilo je izvođenje penala, sigurni izvođači kod domaćih bili su Dimitrijević, Savić, Aleksandrović i Šćepović dok je golman domaćih Vasović odbranio šuteve Otaševiću i Mileviću, pa je slavlje moglo da počne! Pehar namenjen pobedniku Kupa kapitenu domaćih Šonetu Filipoviću uručio je predsednik FSG Kraljeva Ljubiša Vujović.  

Pravi fudbalski praznik na Starom aerodromu će se dugo pamtiti, tu je i pehar koji će večno da svedoči o uspehu ove mlade ekipe, kao i onih 150-ak Pic-malaca i Ribničana koji su sa iste tribine, bez ijednog incidenta, bodrili svoje ljubimce!

Kraljevo, 25. 04.2013. Igralište: Stari aerodrom;Gledalaca: 150; Delegat: Draško Đorđević; Sudija: Stanko Ostraćanin; Pomoćnici: Dalibor Trifunović i Milan Pešović; Strelci: Petrović u 28. (Magnohrom), Otašević u 65. (Karađorđe); Žuti kartoni: Filipović, Savić, Dimitrijević i Šćepović(Magnohrom), Savić(Karađorđe).

MAGNOHROM: Vasović, Denić, Petrović, Ćirković, Savić, Đokić, Dukić(Debeljak), Dimitrijević, Mijailović(Aleksandrović), Filipović, Šćepović.

KARAĐORĐE: Ponorac, Stošić(Mikić), Živković(Stojković), Šarac(Jovanović), Milanov, Savić, Marković, Simović, Milević, Panović, Otašević.