XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „Zaječarsko“ uz srpske olimpijce u Sočiju i Riju

BEOGRAD, 25. april (Info centar).- Aleksandros Danilidis generalni direktor komanije Hajneken za Srbiju i Vlade Divac predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potpisali su ugovor o saradnji kojim je predviđeno da stara srpska marka piva „Zaječarsko“ bude zvanično pivo srpskih olimpijca u narednom olimpijskom ciklusu u kome srpske asove očekuju zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. i letnje u Riju 2016.

- Nastavili smo odličnu saradnju i obnovili ugovor sa Olimpijskim komitetom Srbije. Kompanija Hajneken je veoma ponosna i zadovoljna što je član olimpijske porodice – rekao je Aleksandros Danilidis na konferenciji za medije.-Olimpijske igre su ne samo globalni sportski događaj, već i inspiracija sportistima, posebno mladim, da razvijaju olimpijski duh i vrednosti. „Zaječarsko“ je jedna od najstarijih marki piva u Srbiji i zbog toga smo posebno zadovoljni što je postalo zvanično pivo srpskog olimpijskog tima.

Vlade Divac je istakao da je nastavak saradnje sa Hajnekenom deo projekta stavarnja „Tima za Rio 2016“ kojim je predviđeno da uz srpske olimpijce budu i najuglednije firme:

- Siguran sam da ćemo i ubuduće imati mnogo prilika da uz „Zaječarsko“ proslavimo uspehe srpskih sportista – rekao je Vlade Divac, koji je predao Aleksandrosu Danilidisu i srpsku olimpijsku zastavu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su potpredsednik OKS Žarko Paspalj, generalni sekretar Đorđe Višacki kao i istaknuti rukovodioci Hajnekena i druge ugledne zvanice.