XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Milan Jovanović direktor reoprezentacije

BEOGRAD, 25. aprtil (Info centar).- Istaknuti kragujevački kuglaški radnik i kuglaš Milan Jovanović – Cvika, koji je u minulom mandatu bio član UO KSS, izabran je jednoglasno na sednici UO Kuglaškog saveza Srbije za direktora reprezentacije.

Predsednik UO KSS Uroš Dragolović zahvalio još jednom Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje finansira programe KSS iz budžeta Republike Srbije, ali i Milanu Jovnoviću, Zoranu Stanojević, Veliboru Sovroviću i Radovanu Simoviću na sponzorskoj i donatorskoj pomoći Kuglaškom savezu Srbije. Predložio je i da se „tim koji pobeđuje ne menja“ pa su tako sastavi komisija iz mandati od 2009. do 2013. više manje ostali isti - stručna: Voja Gajinov, Miodrag Jocić i Ilija Ramić, takmičarska: Miloš Mitrović, Jovan Boda, Mirko Čukvas, registraciona: Milorad Jovičić, Željko Miličević, Branko Baroš, sudijska: Jovan Boda, Dragi Štikovac i Dragan Jovičić, disciplinska: Milan Ostojić, Đorđe Alagić i Darko Marković i komisija za informisanje Dejan Radojević, Branimir Vasić i novinar „Sportskog Žurnala“ Igor Mraović.

Srbija će biti domaćin međunarodnog kampa talenata FIK NBC početkom avgusta u Vrbasu. Očekuje se učešće oko 40 mladih kuglašica i kuglaša iz 12 zemalja. Direktor kampa biće Miloš Ponjavić, profesor, selektor seniorske reprezentacije Srbije dvostrukog šampiona sveta. Na predlog Uroša Dragojlovića prhvaćeno je da u kampu iz Srbije budu svi osvajači medalja na narednom kadetskom Šampionatu sveta u Zalagersegu od 9. do 15. maja.

Kuglaški savez Srbije će po programu koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Srbije organzovati i kamp za domaće kuglašice i kuglaše u Vrbasu za oko 60 učesnika u dve smene od prve polovine jula. Rukovodilac kampa biće Miloš Ponjavić, a sa polaznicima će raditi selektor seniorki Mirko Čukvas, kadeta Dragan Fatović, kadetkinja Ljubomir Štetin, juniora Vojko Pavlović i profesor fizičkog vaspitanja i trener Miroslav Vitman.

- Izuzetno smo zadovoljni kako je protekla sezona, završili smo sve lige bez većih problema, bez majstorice prvi put posle dosta godina i bez ijedne žalbe – reko je Miloš Mitrović predsednik TK KSS.- Raduje što imamo najavu da će se formirati novi ženski klubovi, u Beogradu Pobednik, oživeće Putar Niš, a i Trstenik možda formira ekipu.

Potpredsednik KSS Eržebet Molnar zadužena je za razvoj ženskog kuglanja. Prihvaćena je sugestija zrenjaninskih superligaša Kristala i Banata da se delegiranje glavnih sudija ubuduće vrši najracionalnije uz što manje troškova.

Usvojen je i predlog da se broj bodova osvojenih na šampionatima sveta za juniorske i kadetske rang liste promeni. Ubuduće će juniori dobijati za svetsku titulu, ostale medalje i plasmane na SP 60 procenata od onoga što dobijaju seniori (za ekipnu titulu seniorima, na primer, sleduje 1.000 bodova) a kadeti 30 procenata. Do sada je junior za ekipno svetsko zlato dobijao 200 bodova...

Određeni su i sastavi delegacija za Šampionate sveta u Zalagersegu. Na kadetskom od 9. do 15. maja biće po pet kadeta i kadetkinja, dva selektora, predsednik i generalni sekretar KSS Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović i dva člana stručnog tima KSS, a na senorskom od 17. do 15. maja devet kuglaša, osam kuglašica, dva selektora, fizioterapeut, predsednici klubova – šampiona Srbije subotičkog Pionira Eržebet Molnar i Beograda Bora Tomotić, predsednik i generalni sekretar KSS Dragojlović i Pavlović, vođa puta Milan Ostojić i dva člana stručnog tima KSS.

Usvojen je i izveštaj sa Svetskog kupa u februaru u Mađarskoj na kome su kuglaši Srbije osvojili zlato, srebro i dve bronze, najviše od svih zemalja: zlatom se okitio Igor Kovačić u juniorskoj konkurenciji, srebrom takođe junior Robert Ernješi, a dve bronze pripale su seniorima Danielu Tepši i Čongoru Baranju.

Član UO Dušan Karalić, istaknuti kruševački kuglaški radnik, obavestio je da je sve spremno za prijateljsku utakmicu muških seniorskih reprezentacije Srbije i Makedonije na super modernoj kuglani u Kruševcu 27. i 28. aprila.

Uz članove UO KSS Eržebet Molnar, Miodraga Milovanovića, Mladena Praštala, Dušana Karalića i Zorana Stanojevića kao i generalnog sekretar KSS Vojka Pavlovića, sednici su prisustvovali ispred Takmičarske komisije Miloš Mitrović, ispred Disciplinske Milan Ostojić i ispred Komisije za informisanje Branimir Vasić. Opravdano odsutan bio je član UOK KSS Petar Grebenar, predsednik KS Beograda.