XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Svečano otvoreno novo strelište u Kragujevcu

KRAGUJEVAC, 16. mart (Info centar).- Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, opalio je počasni metak u metu u novom zatvorenom strelištu u SC Mladost u Kragujevcu namenjenom takmičenju malokalibarskim oružjem i na svečan način otvorio jedini takav objekat na Balkanu!

- I ja sam, kao i mnogi drugi Kragujevčani, rastao uz streljački sport i divio se uspesima naših strelaca – rekao je Veroljub Stevanović u pozdravnoj reči.- Radili su u teškim uslovima, pa ipak su iz generacije u generaciju stasavali novi šampioni, među njima i najveći od svih - Stevan Pletikosić. Njima darujemo ovaj objekat da u njemu stvaraju nove rekordere. Obećavam im, da ću u mom mandatu izgraditi i otvoreno, veliko strelište da tako ispunimo san generacija kragujevačkih strelaca...

Miroljub Novaković direktor SC Mladost u čijem sastavu je strelište naglasio je:

- Ovo je četvrti savremeni objekat napravljen uz pomoć grada u našem centru. Imamo najsavremeniju kuglanu, ambulantu, studio korektivne gimnastike i strelište, koje će sigurno pomoći da kragujevački i srpski strelci i preko zime ostanu u formi...

Grad Kragujevac ja u izgradnju ovih objekata uložio oko 45 miliona dinara, a kragujevački strelac, svetski rekorder, bronzani iz Barselone 1992. i vicešampion sveta 1994. i 2006. Stevan Pletikosić se zahvalio svima koji su pomogli da strelci dobiju konačno krov nad glavom:

- U streljaštvu kao i u svkom sprotu težnja je da se bude prvi i najbolji. Mi smo postali prvi grad u regionu sa zatvorenim strelištem za MK oružje i siguran sam da će nam u goste već naredne zime doći mnogi prijatelji iz inostranstva na pripreme. Imamo mnogo mladih strelaca koji su sada dobili uslove da se usavršavaju u nastave pohod ka svetskim streljačkim visinama.

Nenad Petković, generalni sekretar SS Srbije čestitao je Kragujevčanima na predivnom strelištu i istakao da je ovo objekat na ponos celom streljačkom sportu u Srbiji.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj uglednika, direktor Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Kuljača, legende kragujevačkog streljaštva Milun Milanović i Saša Pauković, visoki gradski funkcioneri Jovan Pavlović Bojadžić, Nebojša Vasiljević, Mladen Filipović i Nebojša Zdravković, predsednik vaterpolo kluba Radnički Boris Radivojević, ugledni šahovski i sportski radnik Obren Ćetković, v. d selektora streljačke reprezentacije Goran Maksimović, treneri kluba Niš Zoran Stojiljković i Lidija Mihajlović, bronzana iz Barselone Aranka Binder, predsednik Stručne komisije SS Srbije Nikola Marić, bronzani iz Londona Andrija Zlatić, olimpijac Damir Mikec, brojni strelci iz svih generacija kluba „Čika Mata“ i prijatelji streljačkog sporta...

Održano je i revijalno takmičenje reprezentativaca, mini finale MK puškom ležeći stav sa deset metaka. Konferansu je sjajno vodio reprezentativac „Čika Mate“ i trener u klubu Milutin Stefanović. Pobedio je Nemanja Mirosavljev sa 105,8 krugova (uz dva sjajna maksimalna pogotka 10,9 prvim i devetom metkom) ispred Stevana Pletikosića sa 103,3, svetske rekorderke i zlatne sa nedavnog Svetskog kupa u Čangvonu Andree Arsović sa 102,6 i bronzane iz Londona prošle godine i dva puta treće u Čangvonu Ivane Maksimović sa 102,5 krugova. Pripala mu je nagrada ručak za tri osobe u hotelu Zelenegora koji je darovao Milenko Marjanović direktor ovog objekta.

Po završetku postavljeno je svih devet mesta pa je održan trening. Pridružio se se i juniorski reprezentativac, dvostruki šampion Srbije Andrija Milovanović (Niš) a trening su pratili v.d. selektora Goran Maksimović i trener reprezentacije Dragan Donević.