XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Košarkašice i košarkaši ponos školskog sporta

BEOGRAD, 8. april (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije, primila je proslavljenog odbojkaša Željka Tanaskovića, predsednika Saveza za školski sport Srbije povodom nedavnog uspeha koji su osvajanjem srebrne (košarkašice Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa) i bronzane medalje (košarkaši Sportske gimanazije iz Beograda) postigli na Svetskom školskom prvenstvu na Kipru.

- Dečaci i devojčice ostvarili su ogroman uspeh i pokazali kako se trudom i odličnom igrom dolazi do pobede, kao i fer-plej ponašanjem i poštovanjem protivnika- rekla je Alisa Marić.

Tanasković se zahvalio Alisa Marić na podršci mladim košarkaškim nadama koje su u Famagusti postigle rezultate za ponos školskog sporta Srbije:

- Prvi put je neki ministar omladine i sporta ispratio dečake i devojčice na ovako veliko takmičenje, zbog čega smo veoma zahvalni. Time ste pokazali da brinete za razvoj školskog sporta i da prepoznajete njegov značaj - rekao je Tanasković.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i specijalni savetnik ministra za školski sport Igor Marinković. Razgovaralo se i o akciji „ Sport u škole“ koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u 50 gradova a priprema se u još 20 gradova Srbije. Ovaj projekat trajaće do 2016. a ima za cilj vraćanje besplatnog sporta u škole. Sa decom na ovom projektu rade profesori fizičkog vaspitanja koji su na birou rada i koji za to dobijaju naknadu od ministarstva. Osnovna ideja akcije je animiranje što većeg broja dece da se bave fizičkom aktivnošću, kao i promocija bavljenja sportom učenika koji nisu u klubovima.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport upoznao je ministra Alisu Marić sa idejom da se 2016. u Srbiji organizuje Svetsko prvenstvo za srednjoškolce u odbojci.