XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Strelci oduševljeni kragujevačkom streljanom

KRAGUJEVAC, 28. mart (Info centar).- Deo streljačke reprezentacije Srbije završio je pripreme na novom strelištu u Kragujevcu, jedinom u Srbiji na kome može da se gađa malokalibarskim oružjem na 50 metara i preko zime!

Na priremama su bili olimpijci pištoljem Andrija Zlatić (“Aleksa Dejović”) i Damir Mikec (Policajac), kao i dvoje olimpijaca puškom Andrea Arsović (Partizan) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad). Sa njima su radili lični treneri Aleksandar Zlatić, Dragan Donević i Dragan Marković.

- Strelište je izvanredno, pruža prave uslove za rad – kaže Dragan Donević, trener Andree Arsović u Partizanu.- Zahvaljujemo se sportskom centru Mladost u čijem je objektu ova streljana, Stevanu Pletikosiću, Milutinu Stefanoviću i ostalim članovima kluba “Čika Mata” na izuzetnom gostoprimstvu, kao i OKS koji finansira prireme i takmičenja olimpijskih kandidata u programu za Rio 2016.

Srpski strelci se pripremaju za prvi Svetski kup u sezoni u Čangvonu u Koreji od 2. do 10. aprila.Učestvovaće puškom Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Andrea Arsović (Partizan) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i pištoljem Zorana Arunović i Jasna Šekarić (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice).

U stručnom štabu su v. d. selektor Goran Maksimović i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.

Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) je pripreme sprovela u Dortmundu i protekle nedelje je učestvovala i na ISAS turnuru kada je osvojila peto mesto MK puškom trostav i osmo mesto vazdušnom puškom.

U Osijeku na strelištu Pampas radile su vazdušnim i MK pištoljem Jasna Šekarić i Zorana Arunović pod rukovodstvom trenera Jelene Arunović i Ivana Kvansnevskog.