XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U Osijeku punom parom

OSIJEK, 25. mart (Info centar).- Zorana Arunović i Jasna Šekarić, reprezentativke Crvene zvezde su na kraćim priremama u Osijeku na strelištu “Pampas” koje ima grejanje i sve uslove da se gađa malokalibarskim oružjem u zatvorenom.

- Domaćin nam je Mirela Skoko nekadašnja jugoslovenska reprezentativka pištoljem – kaže Jelena Arunović koja je sa trenerom Ivanom Kvasnevskim u stručnom timu na pripremama.- Imamo odlične uslove, montirane su elektronske mete i za vazdušni i za MK pištolj i planirali smo da do 27. aprila održimo i trening na otvorenom, ali ćemo viditi da li će nam vremenski uslovi dozvoliti jer najavljuju novo zahlađenje. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije koji su nam pomogli u finasiranju i organizaciji ovih priprema.

Srpski strelci se pripremaju za prvi Svetski kup u sezoni u Čangvonu u Koreji od 2. do 10. aprila.Učestvovaće puškom Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Andrea Arsović (Partizan) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i pištoljem Zorana Arunović i Jasna Šekarić (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice).

U stručnom štabu su v. d. selektor Goran Maksimović i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.

Kragujevac će biti baza, od 25. do 28. marta, na novom strelištu za MK oružje na 50 metara družine „Čika Mata“ (jedinom u Srbiji), Andrei Arsović i Andriji Zlatiću sa trenerima Draganom Donevićem i Aleksandrom Zlatićem, kao i Nemanji Mirosavljevu i Draganu Markoviću.

Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) je pripreme sprovela „radno“ na turniru u Dortmundu protekle nedelje i osvojila peto mesto MK puškom trostav i osmo mesto vazdušnom puškom.