XS
SM
MD
LG

Vrbašani sa Zrenjanicima za ostanak na vrhu, još jedan derbi u Kikindi, dolaze "kanarinci", Divošani po bodove u Šajkaš?

Narednim 10. kolo u Srpskoj ligi, Vojvodina, biće odigrana jedna trećina prvenstva. Pravo je vreme da se svode računi i prave naredni koraci po pitanju buduće strategije. Vodeća trojka je remizirala i na tome su ućarili Sloga i Hajduk, koji su pobedama uhvatili priključak. Velika je gužva na vrhu i to daje nadu ekipama koje su pre početka prvenstva gajile šampionske ambicije kao što su Kabel, Železničar i Novi Sad 1921, da mogu dostići vodeće.

Za vodeći OFK Vrbas igra u Kikindi znači mnogo i daje veru da mogu nastaviti pobednički niz kod kuće (četri pobede). Imali su peh da je Gojkov promašio penal, ali je Matijašević doneo bod. Ugostiće Radnički koji se rastao od trenera Branka Savića nakon slabijih rezultata u poslednje vreme. Neočekivano su izgubili lokalni okršaj u Perlezu i to je bila dodatna kapisla za rastanak sa poznatim stručnjakom. U ekipu se vraćaju Karišić i Topić.

Sloga je srušila sve prognoze i predstavljaju triling najuspešnijih novajlija. Nočekivanom pobedom pored Tamiša potvrdili su da sa podjednakim uspehom igraju na oba fronta. Vezali su četiri pobede i nalaze se na deobi od drugog do četvrtog mesta. U Čonoplji igraju nadahnuto i vruća atmosfera na tribinama dodatni je zamajac za domaćina. Dočekaće Vojvodinu 1928 u ulozi favorita. Perležani su iznenadili Zrenjanice, upisali treću pobedu (bez remija) i očekuje se dosta golova. Biće oslabljeni, bez požutelog Arsića i Ješića.

Železničar dočekuje Podunavac u važnom meču za prodor ka gornjem domu. Imaju igrače, dobru postvku igre i samo fali realizacija i više bodova. Na protekla četri utakmice uzeli su tri boda i deoba od 10-12. mesta ne može zadovoljiti apetite aktuelnog prvaka. Dočekaće prepororođeni mladi sastav Podunavca, koji je razbio u dunavskom derbiju Omladinac i pretekoa ga na tabeli. Sazrevaju iz kola u kolo, sa sve više energije i samopouzdanja. Pravi potez je načinio trener Stojković uvođenjem Bojovića koji je sa dva gola rešio susret. Želja kao domaćin se ne može pohvaliti ostvarenjima, baš kao i gosti van Belegiša.

Jedan od derbija igra se u Elemiru između Naftagasa i Slobode. Naftaši igraju promeljivo i stiče se utisak da mogu svakog da pobede, ali i da izgube kao u Divošu. Odigrali su tvrdu i zahtevnu utakmicu, Savanović je umesto gola pogodio stativu. Sloboda dolazi sa oreolom jednog od najprijatnijih iznenađenja, puni samopouzdanja i rasterećni su neugodni za svakog rivala.

Derbi se igra ponovo u Kikindi, ovog puta dolaze uzleteli “kanarinci”. Domaćin ima mlad sastav, igraju čvrsto, zrelo, bez oscilacija. Protiv OFK Vrbasa su odigrali kvalitetan meč i izvukli se i bez isključenog Stokića odigrali više od poluvremena i uspeli da izjednače. Novosađani su bez problema dobili Borac I sa Dukićem predstavljaće za ambicioznog domaćina čvrst orah i sve miriše na još jedan remi na severu Banata.

Unedelju se igra na Štrandu, Šajkašu i Novim Banovcima.

Kabel je u Bečeju odigrao bez golova i ostao bez trenera Save Pavićevića koga je nasledio Steva Vukomanović iz omladinskog pogona. Tri boda iz četiri utakmice nije moglo da zadovolji čelnike kluba i došlo je do sporazumnog razlaza. Od 13 bodova, samo su dva osvojili na Štrandu i još čekaju na prvu pobedu. Dolazi Dinamo 1945 koji je izgubio pored Tamiša od Sloge, mada je po prikazanom zaslužio više. Remi i poraz kao da je malo usporio Pančevce i biće na ispitu protiv ambicioznog i neostvarenog domačina.

Omladinac je poražen u prethodnom kolu. Četa trenera Đokića vezala je treći poraz u Belegišu i pali su nisko na tabeli. Nalaze se u krizi igre i rezultata, za njih je meč sa Bečejcima od životne važnosti. Imaju kvalitet, fizičke predispozicije, visoka su ekipa, tako da svoje prednosti mogu da iskoriste protiv, takođe, neuspešnog takmaca. Bečejci su ponovo menjali trenera i Milorad Janjuš je treći stručnjak na klupi srpskoligaša sa Tise. Tradicija je na njihovoj strani (pet pobeda, dva poraza).

Borac je sve dalje od luke spasa i sa dva boda trebalo bi da se desi čudo pa da opstanu. Novi trener nije doneo bitnije promene i nastavili su sa serijom poraza. Već u prvom poluvremenu na Detelinari bili su u zaostatku, da je Vlalukin bio precizniji sa bele tačke možda bi meč imao veću neizvesnost. Hajduk je odigrao tvrdu, takmičarsku utakmicu i slavio minimalcem protiv Naftagasa. Odlučio je jedan potez i prelep pogodak Bajunovića u 73. minutu. Favoriti su u Šajkašu i domaćin ima malo šanse da iznenadi tako kvalitetan sastav iz Divoša.


OFK Vrbas : Radnički Zrenjanin
Sloga (Č) : Vojvodina 1928
Kabel : Dinamo 1945
Omladinac (NB) : Bečej 1918
Železničar : Podunavac
Naftagas : Sloboda (DT)
Borac (Š) : Hajduk (D)
OFK Kikinda : RFK Novi Sad 1921
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 9 6 2 1 20
2 OFK Kikinda 9 4 5 0 17
3 Sloboda (DT) 9 5 2 2 17
4 Sloga (Č) 9 5 2 2 17
5 Hajduk (D) 9 4 4 1 16
6 Naftagas 9 4 2 3 14
7 Kabel 9 3 4 2 13
8 Radnički Zrenjanin 9 3 3 3 12
9 Dinamo 1945 9 3 2 4 11
10 Železničar 9 2 4 3 10
11 Podunavac 9 3 1 5 10
12 RFK Novi Sad 1921 9 3 1 5 10
13 Vojvodina 1928 9 3 0 6 9
14 Omladinac (NB) 9 2 3 4 9
15 Bečej 1918 9 1 5 3 8
16 Borac (Š) 9 0 2 7 2