XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Efikasnost na nivou, favoriti po planu

U sve tri subotnje utakmice, koje su otvorile četvrto kolo u tri šabačke gradske lige, pobedili su domaćini, uz ukupno 16 postignutih golova. Naročito ubedljiva bila je Sloga koja je Feniks ispratila sa čak 10 golova u njihovoj mreži i bez ijednog primljenog. Taj broj golova dostigli su već u 62. minutu, sa učinkom četiri igrača koji su dali po dva. Benske Bare ostvarile su i treću uzastopnu pobedu, ovoga puta zahvaljujući rezervama koje su dale oba gola u drugom poluvremenu u trijumfu nad Dumačom (2:0). Velika borba vodila se i u Svileuvi gde je Mladost slavila sa 3:1 protiv Galeba, iako su Svileuvčani imali igrača manje od 52. minuta i treći gol su postigli upravo sa takvim odnosom snaga na terenu.

Po završetku kola i utakmica u nedelju, možemo konstatovati da se najneizvesnije utakmice vezuju za grupu Mačva 1, gde su se dve završile remijem. Ističe se susret u Majuru u kojem je postignuto šest golova (3:3), uz het-trik domaćeg igrača Srđana Dudića. Ono što ga čini posebno uzbudljivim jeste činjenica da se prednost menjala čak tri puta, (1:0, 1:2, 3:2). Druga podela bodova odigrana je u Ševaricama, između Napretka i Sloge (D), uz mnogo manji broj golova (1:1). Za ekipu iz Duvaništa ovo je već treći remi iz četvrtog kola. Torpedo i Omladinac ostaju maksimalni i nakon ovog vikenda. Tabanovčani su bili značajno sigurniji u duelu sa Napretkom iz Ribara (6:1). Na poluvremenu su imali već 3:0, a do kraja meča iskusni Nemanja Vorotović uspeo je da kompletira svoj het-trik. Odličan otpor pružili su Drenovčani u Slepčeviću, a možda bi on bio još uspešniji da nisu poklekli u finišu prvog dela kada su domaći dva puta pronašli put do mreže.

U drugoj Mačvinoj grupi, u nedelju je preostao da se odigra meč na Gradskom stadionu između Savaciuma i Proletera. Komšije iz Kasarskih livada zabeležile su izuzetno visoku pobedu, ukupno treću, kojom su se vratili na čelo kolone (2:8). U pobedničkom timu istakao se Božidar Bratić sa četiri “recke”.

Novu goleadu u Pocerini priredili su fudbaleri Jelenča koji su sa 8:1 savladali Zablaće. Istini za volju, gosti su nažalost došli sa nedovoljnim brojem igrača za popunjavanje prve postave. Takvu situaciju iskoristio je golgeter Dragan Nikolić kako bi se čak pet puta upisao u listu strelaca. Borac BTG se još jednom odlično pokazao na svom zamenskom terenu u Koceljevi. Sa 4:0 ispratili su Bojić, koji će svoj prvi bod potražiti na narednim utakmicama, što neće biti nimalo lako obzirom da će najpre ugostiti Mladost i zatim gostuju u Jelenči. Poput Dumače, sada se iz početnog minusa izvukao i Metlić. Tri boda osvojili su u Maloj Vranjskoj zahvaljujući golovima Željka Popovića u 15. i 48. minutu. Jedinstvo je tako ostalo na nuli, bez ijednog postignutog gola.

Gradska liga Šabac - Mačva 1

Gradska liga Šabac - Mačva 2

Gradska liga Šabac - Pocerina

Izvor: ofssabac.org.rs