XS
SM
MD
LG

Finale kupa GFS Pančevo: Voja Gačić ubedljivo do pobedničkog pehara

Pobednik Kupa Voja Gačić

U duelu dva gradska rivala viđena je kvalitetna fudbalska predstava u kojoj su oba tima imali svoj period dobre igre, a pobednički pehar osvojili su fudbaleri Voje Gačića koji su u drugom poluvremenu postigli pet pogotka. Na meču se istakao trostruki strelac Nikola Obradović koji je praktično sam odlučio pobednika. U 7. minutu prvu priliku imali su fudbaleri trenera Žarka Todorovića kada je sa leve strane centrirao Balog, a kapiten Sarić glavom šutirao pored gola Bujakovića. U 11. minutu posle idealnog dodavanja Milanovića, Regoje je savladao golmana Bujakovića za vođstvo. Posle tri minuta igre priliku su imali puleni trenera Mileta Gačić za izjednačenje, ali je Abramović glavom slabo šutirao i Jovičić je uhvatio loptu. Pokušali su šutevima sa distance prema golu Jovičića, ali su Đurković i Buzađija boli neprecizni. U 38. minutu posle slobodnog udarca Đurkovića, Buzađija je glavom šutirao preko gola Vojlovičana. U poslednjem minuta pre odlaska na odmor Đurković je dodao dubinsku loptu i dva igrača iz Vojlovice su nespretno reagovala, a Ni.Obradović je iskoristio priliku i postigao pogodak za izjednačenje.

U drugom poluvremenu bolja igra fudbalera Voje Gačića i iosle pet minuta igre sa desne strane centrirao je Rakonjac, a Ni.Obradović zatresao mrežu za vođstvo svog tima. U 52. minutu u šesnaestercu Vojlovičana posle šuta Abramović lopta je po treći put završila iza leđa golmana Jovičića. U 58. minutu Đurković je šutirao sa dvadesetak metara, Jovičić je odbio loptu, a Nebojša Obradović šutirao pored gola. U 65. minutu Rakonjac je iskosa šutirao i pogodio suprotan ugao gola Jovičića. Dva minuta kasnije Nikoka Obradović je po treći se upisao u listu strelaca za 5:1 za svoj tim. Tri minuta pre kraja svojim golom Kovačević je stavio tačku na visoku pobedu. Do kraja meča tim Voje Gačića je sigurnom igrom priveo meč kraju i slavio. Pobednički pehar za osvojeni kup kapitenu Goranu Bujakovićau predao je predsednik GFS Pančevo Goran Medaković i sekretar saveza Novica Anđelovski. Finaliste kupa obe ekipe loptama je darivao superligaš Železničar, lopte su ispred kluba predali Nenad Bojković i Predrag Sanader.

Utakmica finala Kupa GFS Pančevo: Voja Gačić - Mladost (V) 6:1 (1:1)

SRC Mladost. Gledalaca: 250. Sudija: Marko Marković (Pančevo) 7,5. Strelci: Ni.Obradović u 44, 50. i 67, Abramović u 52, Rakonjac u 65, Kovačević u 87. za Voju Gačić, Regoje u 11. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Bajić, Rakonjac, Nađ, Dalipi (Voja Gačić). Igrač utakmice: Nikola Obradović.

VOJA GAČIĆ: Bujaković 7, Ne.Obradović 7, Dakić 7 (Nađ 7), Halas 7, Đurković 7,5, Bajić 7, Ni.Obradović 8 (Dalipi -), Rakonjac 7,5, Buzađija 7, Puškaš 7 (Kovačević 7), Abramović 7 (Janačković -).

MLADOST (V): Jovičić 6 (Gajić 6), S.Simonović 6,5, Šaponjić 6 (Gojić 6), Perić 6,5, Vujičić 6 (Krsmanović 6,5), Balog 6 (Grujić 6,5), Milanović 7, Filipovski 6,5 (L.Simonović 6,5), Regoje 7, Vuković 7, Sarić 7.