XS
SM
MD
LG

Porazi bečejskih međuopštinskih ligaša

Jedinstvo i Mladost su izgubili - foto: V. Jankov

Oba međuopštinska ligaša iz bečejske opštine, Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela i Mladost iz Radičevića, izgubili su na domaćem terenu u minulom 4. kolu. Jedinstvo je poraženo od Bačke iz Pačira rezultatom 3:1 (2:0), a Mladost rezultatom 4:2 (1:1) od Eđšega iz Malog Iđoša.

Poraz "mladostaša" se očekivao, jer su veoma slabo otvorili aktuelnu sezonu i u prva tri kola ne samo da nisu osvojili bod, već nisu postigli ni gol! Sada su napravili iskorak, jer su postigli dva gola. Aleksandar Božić je u 26. minutu izjednačio na 1:1, a Vojislav Marjanović je u 51. minutz doveo svoj tim u vođtvo 2:1. Međutim, u završnici su gosti preokrenuli rezultat na konačnih 4:2 za njih. Dres Mladosti nisili su: Bugarić, Vojnović, D. Jekić. T. Tepić, Marjanović (od 80. Gojković), Božić, S. Milin, Dražić (od 75. Filipović), Ilić (od 75. M. Tepić), N. Milin, Olujić (od 47. Radovanović).

Verovalo se da je Jedinstvo sposobno da pobedi Bačku na svom terenu i uključi se u borbu za vrh tabele, ali ... Gosti iz Pačira su bolje otvorili utakmicu i u devetom minutu preko Novakovića poveli. U 16. minutu je Stojkovski duplirao vođstvo. Avdulani je u 68. minutu postigao gol i ulio zračak nade u preokret rezultata, ali Novaković je svojim drugim golom na utakmici u 81. minutu zapečatio sudbinu Petrovoselca i sve je okončano rezultatom 1:3. Trener Jedinstva Boris Nađ izveo je sedeći sastav: Pastor, A. Stanojev, Kovačev, Vučković, Gedelei, D. Stanojev, Mihalec, Gajić, Hegediš, D. Kolompar (od 62. Varga), I. Kolompar (od 46. Avdulani).

 U preostaloj utakmici četvrtog kola, Sloboda je u subotu u Sraroj Moravici pobedila rezultatim 3:2 Slaviju iz Novog Orahova. U narednom petom kolu sastaju se: Eđšeg – Jedinstvo, Slavija - Mladost i u derbiju kola Bačka – Sloboda.

V.Jankov


Eđšeg : Jedinstvo
Slavija : Mladost
Bačka : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 4 4 0 0 12
2 Bačka 4 4 0 0 12
3 Jedinstvo 4 2 0 2 6
4 Eđšeg 4 1 1 2 4
5 Slavija 4 0 1 3 1
6 Mladost 4 0 0 4 0