XS
SM
MD
LG
25.09.2024 Stevan Davidović

Na sanda turniru 280 učesnika

Hrabro i borbeno u svakom duelu (foto: Stevan Davidović

U organizaciji Srpskog kunfu vušu saveza Srbije i KBS Jedinstvo, uz podršku Turističke organizacije i SRC „Jedinstvo“, u Novom Bečeju održan je veliki Međunarodni turnir u lajt sanda, sanda borbama i formama „Novi Bečej 2024“.

Kao i svake godine i ovog puta odziv je bio veoma dobar pa je u sportskoj hali nastupilo 280 takmičara (210 u lajt sanda i sanda borbama i 70 u formama).  Novobečejci su ovog puta ugostili takmičare iz 30 klubova iz Srbije i predstavnike 7 država (Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Egipta, Libana i Turske).

Izabranici trenera Radenka Tadić iz novobečejskog KBS Jedinstvo osvojili su 10 medalja (4 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane). Zlatne medalje osvojili su stariji pioniri Blagoje Barbul, Danica Lakatuš, Zdravko Grujić i Aleksa Marinac, srebrne Miodrag Živković u konkurenci dece, Kristijan Azucki u klasi juniora do 90 kg i seniori Miloš Nićin i Luka Marčićev, a bronzane Aleksandar Grujić i Branislav Grujić. 

Zadovoljan rezultatima svojih izabranika je i Nikola Medić iz SU „2.oktobar“ iz Kumana. Zlatne medalje osvojile su Dunja Lazić i Anđela Stojkov, srebrnu Damjan Konstantin, a bronzanu Milan Dimitrijević.

Lep uspeh, sa 5 osvojenih medalja,  ostvarili su i takmičari najmlađeg kungfu vušu kluba SU Soko iz Novog Miloševa, koji su imali vatreno krštenje u međunarodnoj konkurenciji. Srebrne medalje osvojili su Luka Štetin, Mihajlo Marjaš i Ivan Isakov, a bronze Luka Pušić i Mateja Lalić. 

Piše: Stevan Davidović