XS
SM
MD
LG

U nedelju opštinski derbi u Radičeviću

Sa minulog derbija istih rivala u Radičeviću - foto: V. Jankov

Imajući u vidu rezultate u prva dva kola Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, fudbaleri Mladosti iz Radičevića, mada će biti u nedelju od 16 sati  domaćini opštinskog derbija protiv Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela, su autsajderi. Jer, dva poraza, bez postinutog gola, u prvom kolu kod kuće od Bačke iz Pačira (0:4) i  u drugom u Staroj Moravici od Slobode (0:11), sve kazuju. Istovremeno, Jedinstvo je na startu sezone izgubilo u Staroj Moravici od Slobode (0:1), a potim su pred svojim navijačima pobedili Slaviju iz Novog Orahova (6:0) i najavili spremnost za opštinski derbi.

Podsetimo se da su Petrovoselci minule sezone bili prvaci MOFL, ali kroz baraž nisu izborili plsman u viši stepen takmičenja. Verovatno imaju istu želju i ove sezone,  ali neće to ići baš lako, jer je i Sloboda najavila borbu za vrh tabele.

- Idemo utakmicu po utakmicu i kako sezona bude odmicala videćemo da li su nam ambicije realne. Očekujem pobedu u Radičeviću, jer smo u ovom trenutku kvalitetniji, ali nas neće zavarati katastrofa „mladostaša“ u minulom kolu, pošto znamo da to nije pravi odraz njihove vrednosti. Ponavljam, idemo da pobedimo, ali neće to biti lako gostovanje, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

Kako je juče u Radčeviću bila crkvena slava Mala gospojina, to će se opštinski derbi igrati u svečarskom ambijentu i očekuje se da će meštani Radičevića u lepom broju popuniti tribinu na igrlištu u SC „Mladost“. Neće izostati i navijači iz Bačkog Petrovog Sela, poneki i iz Bečeja, te se očekuje da će biti prva fudbalska armosfera, a pobeda neka pripadne boljem.

V. Jankov


Mladost : Jedinstvo
Eđšeg : Sloboda
Slavija : Bačka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 2 2 0 0 6
2 Bačka 2 2 0 0 6
3 Jedinstvo 2 1 0 1 3
4 Eđšeg 2 0 1 1 1
5 Slavija 2 0 1 1 1
6 Mladost 2 0 0 2 0