XS
SM
MD
LG

Pripremna utakmica futsalera Aranđelovca i Partizana završena pobedom domaćina iz grada pod Bukuljom

Detalj sa utakmice - foto: D.Dimitrijević

U sredu 18.09.2024. godine u Aranđelovcu se dogodio futsal spektakl, gde su KMF Aranđelovac i najmlađi osnovani klub JSD Partizan, Partizan Futsal DOO, priredili veče za nezaborav. Naime, u sklopu priprema za treću futsal ligu grupe Zapad i Beograd, dva kluba su dogovorili kontrolni meč nakon predhodno dobrih i jakih provera na koje ćemo se za kratko osvrnuti.

KMF Aranđelovac je u tri dana imao priliku da odigra sjajan meč u Beogradu protiv legendarnog Konjarnika, takođe trećeligaša, i ostvari remi 3:3 (0:3), a posle toga još bolji meč protiv drugoligaša Partenona uz pobedu od 11:6 (2:2), uz napomenu da rezultati nisu u prvom planu. Sa druge strane ekipa Partizana je odigrala internacionalni meč protiv grčkog PAOK-a gde je i pored dobre igre pretrpljen poraz od 4:1. Domaćin, KMF Aranđelovac se potrudio da utakmicu organizuje na zavidnom nivou, pa je oko 300 gledalaca moglo da uživa u sjajnoj futsal predstavi koju su defileom pre meča upriličili polaznici škole fudbala Ivančević. 

Domaćini nošeni lepom atmosferom brzo, već nakon par minuta, dolaze u vođstvo snažnim udarcem Milinkovića sa 12 metara koji delimično pokriveni golman Ljubić nije mogao da spreči. Taj pogodak je pomogao da se mladi momci iz Aranđelovca oslobode i predstave u najboljem izdanju, pa stvaraju još nekoliko izrazitih prilika koje golman gostiju fantastično rešava. U drugoj polovini prvog poluvremena Partizan dolazi do daha i ulazi u svoj ritam igre iz koje stvara par situacija za gol i nekoliko šuteva sa distance koje golman domaćina Lazić odlučno zaustavlja. Tek u smiraj prvog dela igre gosti preko lucidnog Jovanovića uspevaju da izjednače.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu,  gde posle jedne akcije kapiten Aranđelovčana Stefanović sjajno prodire po levoj strani i lucidno proigrava Arsenijevića, ovom nije bilo teško da postigne pogodak za erupciju na tribinama. Nedugo zatim po drugi put se u strelce upisuje vrlo zapaženi Milinković koji je iz gužve povisio rezultat na 3:1. Da je futsal dinamična i zanimljiva igra pokazuje i to da gosti nisu klonuli duhom i samo par napada kasnije iz lepe akcije uz brza i tačna dodavanja matiraju novog golmana Aranđelovčana, strelac je bio Petrušić. To ih je podiglo pa stvaraju još nekoliko vrlo dobrih prilika, ali se ovoga puta istakao mladi vratar Luka Ćuk. Pred kraj meča u listu strelaca se upisao i domaći kapiten Stefanović i tako stavio krunu na svoju dobru igru kao i igru celog tima, postavivši konačnih 4:2.

KMF ARANĐELOVAC: Lazić, Stefanović, Đorđević, Milinković, Sofrenić - rezerve: Ćuk, Nikolić, Arsenijević, Mojić, Perišić, Fogl. Trener: Manojlović Goran.
PARTIZAN FUTSAL: Ljubić, Ćirić, Čobanović, Masal, Jovanović - rezerve: Veličković, Radojičić, Stojanović, Petrušić, Glavonjić, Stanojlović, Ilić. Trener: Gradić Paja.