XS
SM
MD
LG

Obrenovčani na Vašarištu "love sokolove", lazarevački derbi u Barajevu, na Bulbuderac dolaze pojačani "optičari"

U Srpskoj ligi, Beograd, favoriti su se izdvojili na vrhu, Pored vodeće Zvezdare, triling sačinjavaju Radnički, Kolubara i njima treba dodati Ušće. Na dnu “studenti” i mladi “majstori” su i dalje bez osvojenog boada I poslednji je trenutak da se trgnu i počnu da osvajaju bodove. Od rezultata od prošle nedelje izdvajamo preokret Zvezdare pored hipodruma, pobedu Kolubare u derbiju, Radnički je srećno došao do bodova u 90. minutu, Ušće je sigurno dobilo Surčince, “optičari” “saobraćajce”, Brodarac je iskali “bes” na nejakim Novobeograđanima, lazarevački derbi završen je bez golova.

Sutra se igra pet utakmica 6. kola i pažnju zavređuje nekoliko duela.

Radnički na Novom Beogradu dočekuje iskusniji i kvalitetniji sastav Prve Iskre u nastojanju da dođe do prvog boda. Do meča sa Brodarcem domaćin je većinu mečeva gubio tesno. Ne treba ih otpisivati, imaju tradiciju i renome, znaju da odigraju muški, tvrdo i da se nose ravnopravno sa rivalima. Baričane su minuti delili od osvajanja boda u Lazarevcu imaju zamerke na delenje (ne)pravde, smatrajući da su oštećeni za nedosuđeni jedanesterac i prestrogo isključenog Ahmetovića. Moraće psihološki da se nameste i motivisano odigraju pored studenjaka.

Pre 2-3 sezone KFK Ravnu Goru i Kolubaru je razdvajalo četiri ranga, a sada će u lazarevačkom derbiju ukrstiti koplja. Ravnogorce još nosi elan iz Zone, igraju čvrasto i kao prvenstvo odmiče skupljaju sve više bodova. Iz Dudovice su se vratili sa bodom u meču bez golova, odigranom sa taktičkim zamislima. Kolubara je srećno dobila Prvu Iskru i fizička sprema je odnela malu prevagu na izuzetno zahtevnom terenu. Zanimljivo je istaći da je po kišovitom vremenu bilo dosta navijača, koji se polako vraćaju na stadion prepoznavši novu energiju i kvalitet tima.

GSP Polet Dorćol će ugostiti OFK Budućnost posle dva poraza i pada na tabeli. Pored iskusnog stratega Dostanića, uzdaju se u znanje kapitena Jovanovića, Tatomirova i prilika je da na svom veštaku dođu do preko potrebnih bodova. Teško će probiti čvrste i dobro organizovane goste, koji malo daju i primaju golova. Prema prikazanim igrama zavredili su više bodova. Očekuju da prorade napadači Kuzmanović I Dragićević.

Obrenovčani su ponovo u nezahvalnoj ulozi favorita protiv BASK-a. U Bežaniji su imali prednost od dva gola zahvaljujući ranom golu Kukolja i u finišu dozvolili “studentima” da se vrate, da nije isti igrač pogodio u nadoknadi desilo bi se veliko iznenađenje. “Sokolovi” igraju promenljivo, ne mogu da se ustale i vođstvo od 2:0 protiv “bulki” neshvatljivo su pretvorili u drugi prvenstveni poraz.

Brodarac osokoljen prvom i visokom pobedom, sa velikim samopouzdanjem na Adi dočekuju Ušće, jednog od kandidata za vrh tabele. Brodarima se teren na Adi Ciganliji posrećio i naplatili su protiv Novobeograđana sve prethodne propuste. Po igračkom kadru i sistemu igre Ušće ima jedan od najboljih ekipa predvođenu Arsićem, Pavlovićem, Vukašinovićem i ostalima. Ako neki susret nagoveštava lepu fudbalsku predstavu, bez dileme, to je pomenuta utakmica i ostaje poziv ljubiteljima malih beogradskih terena da dođu sutra u 11 časova na Adu.

U nedelju se igraju mečevi na Bulbudercu i u Surčinu.

Meč između Zvezdare i Teleoptika nosi obeležje derbija. Obe ekipe su u prethodnom kolu pobedile i domaćin se za sada šepuri na vodećoj poziciji. Uspeli su na Carevoj ćuprili da se vrate iz rezultatskog minusa, uzmu tri boda i vežu dva trijumfa. Nalaze se u dobrom naletu i po nepisanom pravilu uvek odigraju odlično prvi deo sezone. Teleoptik je bio dovoljan jedan gol da savladaju “saobraćajce” i na Bulbudercu će biti jači za pet mladih igrača crno-belih. Radi se o Jovanoviću, Trifunoviću, Roganoviću, Petroviću i Aliloviću.

Jedinstvo je favorit protiv grogiranih “studenata”, koji kao da su “ukleti”. Uspeli su da anuliraju prednost Obrenovčana od dva gola i prime gol u zaustavnom vremenu. Pehovi su se dešavali i ranije. Jedinstvo je prvi poraz upisalo na Novom Beogradu i slabo izdanje treba da anuliraju protiv Studentskog grada, koju ne treba unapred otpisivati i pitanje je trenutka kada će proigrati i početi da osvajaju bodove.


Radnički (NB) : Prva iskra
KFK Ravna gora Barajevo : Kolubara
GSP Polet Dorćol : OFK Budućnost
Zvezdara : Teleoptik
Radnički (O) : BASK TEK
Jedinstvo : Studentski grad
Brodarac : Ušće Novi Beograd
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 5 3 2 0 11
2 Radnički (O) 5 3 2 0 11
3 Kolubara 5 3 2 0 11
4 Ušće Novi Beograd 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo 5 2 2 1 8
6 Teleoptik 5 2 2 1 8
7 Prva iskra 5 2 2 1 8
8 KFK Ravna gora Barajevo 5 2 2 1 8
9 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
10 OFK Budućnost 5 1 2 2 5
11 BASK TEK 5 1 2 2 5
12 Brodarac 5 1 1 3 4
13 Studentski grad 5 0 0 5 0
14 Radnički (NB) 5 0 0 5 0