XS
SM
MD
LG

"Kamiondžije" spremaju osvetu Požežanima, mladi Zlatiborci na novom Lagatoru, premijera pored auto-puta

Na Zapadu se, bar u uvodu prvenstva, igra opreznije, kao da se rivali ispituju, proveravaju svoje i mogućnosti protivnika. Pet remija, dva slavlja domaćina i pobeda Takova u Kraljevu, govori u prilog izrečenoj tvrdnji. Strelci su se obrukali i postignuto je 14 golova (dva meča bez pogodaka).

U iznenađenje ubrajamo remi FAP-a u Lipolistu, pa i Loznice u Čačku. Požežani su dobili komšijski okršaj sa Putarima, Jošanica, Metalac i Lipolist uzeli su prve bodove. Na nuli su i dalje Kraljevčani i strepe da im se ne ponovi prethodna srpskoligašaka sezona.

U subotu je na programu šest utakmica.

Derbi se igra u Priboju, gde gostuje vodeća Sloga. “Kamiondžije” kao da su malo podcenili novajliju u Lipolistu i nisu očekivali takav otpor od strane domaćina. Kako je vreme odmicalo samopouzdanje novajlije je raslo, a sa njim želja da osvoje prvi bod. Plazinić i drugovi su se propisno ispromašivali i protiv Sloge ne smeju dozvoliti iznenađenje, i još ih tišti poraz iz prošle sezone, koji je imao uticaja na vrh tabele. Putari su parirali uspešno veći deo meča u Požegi i jedan kiks bio je uvod u poraz.

Pažnju pobuđuje duel između Budućnosti Krušik 2014 i Metalca. Valjevci su odigrali egal meč u Podunavcima, borbeno, bespoštedno, sa malo prilika za postizanje golova. Metalac muče “dečije” bolesti, imaju igru, inicijativu, stvaraju šanse, a nema realizacije. Da pomenemo da su u četri navrata pogodili okvir gola, prebacili prazan gol i novajlija iz Markovca, ni kriv ni duža, odneo je bod kući. Pred Milanovčanima je još jedan težak i neizvestan meč, biće oslabljeni, bez Jevremovića I Vujičića (vraća se Gornjić).

Mladi radnik 1926 je poražen zbog slabijeg izdanja u prvom poluvremenu na Švajcariji. U nastavku su bili konkretniji, ali sem počasnog gola nisu mogli više. Redžić, Stanisavljević, Avdić nose igru Požarevljana i biće pretnja mladosti Reala. Gosti su smanjili veliki minus na pet bodova i biće pod tenzijom dok ga ne anuliraju kako bi kasnije mogli mirnije I bez trzavica odigrati.

U Pazarskoj banji sastaju se Jošanica i Polet. Prvi bod su osvojili na vrućem gostovanju u Zablaću. Vodili su i u nastavku primilim kiks gol i na kraju morali su se zadovoljiti prvim bodom. U međuvremenu su se pojačali iskusnim Kecapom i Dedejićem iz Tutina i bonusom Kolašincem, tako da su formirali roster od 25 igrača. O Poletu direktor Kenan Kolašinac ima visoko mišljenje i zna da su dugo na okupu sa istaknutim i iskusnim pojedincima. U meču sa Loznicom tim iz Ljubića je u prvih pola sata imao inicijatvu, vodio i mogli su da povise rezultat, ali kad se sve sabere remi je najpravičniji ishod.

Takovo je bar na papiru bliži pobedei od novajlije iz Markovca. Odigrali su u Kraljevu za udžbenike, naročito u drugom poluvremenu i iskoristili pad energije u redovima “belih” koji su ostali bez kreacije , ideje, čvrstine i sredine terena. Pokazali su nov kvalitet i od tri gola dva postigli iz prekida. Lipolist ne smeju podceniti jer u svojim redovima imaju poznata imena kao što je Đorđić, Adamović, naročito su neugodni na svom terenu u šta su se uverili Pribojci. Uvek igraju bobeno, motivisano i biće tvrd orah za svakoga.

OFK Napredak i Sloga iz Kraljeva ukrstiće koplja pored auto puta. Iskusni Tomić, Tasić i Đurđević su nosioci igre. Na početku se nisu snašli a u Milanovcu su imali pomalo sreće i iskoristili silne promašaje Metalca da se okite bodom. Na dva gostovanja su uzeli bod i premijera kod kuće je prilika da se okupe Markovčani u velikom broju i prisustvuju istorijskom nastupu svojih ljubimaca u Srpskoj ligi. Sloga je odigrala prvi deo sa Takovom prihvatljivo, takmičarski i povela preko Ćirovića da bi u nastavku kola krenula nizbrdo i ponovo su prekidi bili kobni i nedostatak fizičke spreme.

U nedelju se igra u Užicu i Loznici.

Lozničani se vraćaju na novi Lagator i žele da obeleže pobedom nad mladim Zlatiborcima. U Čačku su u prvih pola sata imali inicijativu, ali su dozvolili Poletu da povede i preuzme stvari u svoje ruke. Dva skromna remija ne mogu zadovoljiti “zeleno-bele” I mladi Zlatiborci su prilika za prvu pobedu. Zlatiborci su zasluženo slavili protiv Mladog radnika nakon boljeg izdanja u prvom poluvremenu. Trener Božičić je u protokolu imao sedam bonusa i to je novi kvalitet za “bele”, koji će uz nešto iskusnijeg Pantića, Tasića i Stevića stasavati.

Jedinstvo Putevi su u Požegi bili konkurentni i po prikazanoj igri zaslužili makar bod. Ugostiće Omladinac, kome gori pod nogama i veliki bodovni minus je psihološki teret za ekipu. Nije lako igrati svaku utakmicu pod pritiskom i juriti bodove i gledati kako konkurenti odmiču na tabeli. Moraju osvajati bodove na strani kao na startu u Klupcima.


Mladi radnik 1926 0 : 1 Metalac
Loznica 1 : 0 Budućnost Krušik 2014
Jošanica 2 : 2 Real
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Zlatibor
FAP 1 : 0 Polet (Lj)
Takovo 1 : 3 Omladinac
OFK Napredak 0 : 1 Sloga (P)
Sloga (K) 1 : 0 Lipolist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 5 4 1 0 13
2 Sloga (P) 5 4 0 1 12
3 Zlatibor 5 2 2 1 8
4 Takovo 5 2 1 2 7
5 Loznica 5 1 3 1 6
6 Jošanica 5 1 3 1 6
7 Budućnost Krušik 2014 5 1 3 1 6
8 Sloga (K) 5 2 0 3 6
9 Metalac 5 1 2 2 5
10 OFK Napredak 5 1 2 2 5
11 Jedinstvo Putevi 5 1 1 3 4
12 Lipolist 5 1 1 3 4
13 Mladi radnik 1926 5 1 1 3 4
14 Real (-9) 5 3 2 0 2
15 Polet (Lj) 5 0 2 3 2
16 Omladinac (-9) 5 2 2 1 -1