XS
SM
MD
LG

Crnjani idu u Kozarce po tri boda

Stadion "Ilija Pantelić" u Novim Kozarcima - foto: facebook.com/Fudbalski klub Sloboda Novi Kozarci

U subotu će da pobedi ''Sloboda'', u nedelju će to da proslavljaju na svadbi sina predsednika Kluba, a u ponedeljak će tugovati jer će ''Budućnost'' odneti bodove iz Novih Kozaraca!?

To bi mogao, iz ugla Crnjana, biti mogući epilog lokalnog derbija predstojećeg vikenda između starih rivala ''Slobode'' i ''Budućnosti''. Kako su epilog za subotu i nedelju ‘’stopostotno izvesni’’, enigma je jedino ponedeljak. Naime, utakmica se neće igrati u subotu, jer predsednik Kluba u nedelju ženi sina pa su svi uključeni u organizaciju veselja, u nedelju je svadba a u ponedeljak ''kom obojci kom opanci''.

‘’Sloboda’’ je u pripremnom periodu, u prijateljskoj utakmici, pobedila Crnjane. Slabije je počela prvenstvo jer je na domaćem terenu remizirala sa odličnim Omoiljčanima a potom izgubila u Vlajkovcu. Crnjani su opet remizirali u Vlajkovcu a pobedili Dolovo. Na obe utakmice su igrali slabije od svog renomea, ali utehu traže u onoj vrsti ‘’muzike’’ da kvalitetni timovi pobeđuju i kad odigraju slabo!

Po običaju pobedi se nadaju i Kozarčani i Crnjani, kako igrači tako i simpatizeri, a šta su za to argumenti i nadanja jednih i drugih najbolje znaju treneri ekipa.

Slobodan Mitrović, trener ‘’Slobode’’:
- Mi ne samo što smo komšije i tradicionalno sportski prijatelji, no i dva kluba koja su od uvek bili, jesu i biće veliki i kvalitetni rivali. Poznajem igrače ‘’Budućnosti’’ kvalitetni su, iskusni i ambiciozni. I mi smo dosta dobri pa očekujem kvalitetnu utakmicu i neizvestan ishod. Imali smo dva teška rivala na startu i nekoliko povređenih igrača pa nismo najbolje startovali. No, radi se veoma kvalitetno i na treninzima stalno imamo po 20-setak igrača. Rečju - sa radošću i neizvesnošću svi očekujemo utakmicu u želji da pobedi bolji a da utakmica bude kvalitetna i fer.

Slobodan Basta - Sale, trener ‘’Budućnosti’’:
- Prolećni deo prvenstva smo odigrali odlično, sačuvali ekipu, doveli tri jaka pojačanja (Kuburovića, Matića i Dragovića) i mnogi, kako u Crnji tako i celom regionu, su zaključili kako smo prejaki i neprikosnoveni za šampionski tron. To nas i te kako opterećuje jer svi očekuju da olako pobeđujemo i na strani i kod kuće. A to nije ni lako ni realno, jer ‘’lopte je okrugla’’ a odličnih ekipa je mnogo. Stoga i u Kozarce odlazimo sa imperativom da odigramo odlično i pobedimo, a to će biti teško, preteško. Jer, protivnički klub ima sjajnog trenera, iskusan, četiri-pet godina igra zajedno, veoma je uigran i kvalitetan, a imaju i Galića - možda najkvalitetnijeg igrača u ligi, koga je teško zaustaviti i koji, kad mu krene, može sam da reši utakmicu. Znači, moraćemo da odigramo odlično, neutrališemo njihove adute i nametnemo svoje - koje dakako posedujemo, pa onda ko bude bolji i srećniji pobediće. Rečju - mislim da smo u egalu, na njihovoj strani je donaći teren a mi smo za nijansu induvidualno kvalitetniji, pa će i ishod utakmice biti krajnje neizvestan. Pobediće ekipa koja odigra motivisanije i bude imala više sreće!

Piše: Dragan PEJIĆ


Proleter (BK) 1 : 4 Budućnost (SC)
Napredak (Č) 0 : 0 Sloboda (NK)
BAK 1 : 2 Jedinstvo (V)
Polet (N) 3 : 5 Mladost (O)
Borac (S) 1 : 1 Crvena zvezda
Jedinstvo (BK) 1 : 1 Polet (I)
Dolovo 3 : 4 Begej
Kozara 4 : 1 Rusanda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 5 4 1 0 13
2 Jedinstvo (V) 5 4 1 0 13
3 Budućnost (SC) 5 4 1 0 13
4 Borac (S) 5 3 2 0 11
5 Mladost (O) 5 3 2 0 11
6 Begej 5 3 1 1 10
7 Jedinstvo (BK) 5 2 3 0 9
8 Polet (I) 5 2 2 1 8
9 Polet (N) 5 2 0 3 6
10 Sloboda (NK) 5 1 2 2 5
11 Kozara 5 1 1 3 4
12 Dolovo 5 1 0 4 3
13 Rusanda 5 1 0 4 3
14 BAK 5 0 1 4 1
15 Napredak (Č) 5 0 1 4 1
16 Proleter (BK) 5 0 0 5 0