XS
SM
MD
LG

Sloga traži tim i pobede

Detalj sa kontrolne utakmice Sloga-Real 1-3

Fudbaleri kraljevačke Sloge u jeku su priprema za nastupajuću sezonu u Srpskoj ligi grupa "Zapad". Povrtatak u treći razred srpskog fudbala značajan je za "bele", ali i fudbal u gradu na Ibru. Posle tri nedelje rada i sklapanja mozaika novog tima, puleni Aleksandra Trišovića su odigrali i prve kontrolne utakmice. "Beli" su na Gradskom stadionu poraženi od Reala iz Podunavaca 1-3, da bi tri dana kasnije Sloga gostovala u čačanskom predgrađu Ljubiću gde je odmerila snage sa domaćim srpskoligašem Poletom. U ovoj utakmici "beli" su igrali sa više nego podmlađenim sastavom što se odrazilo i na rezultat, Polet je slavio 2-0.

Uvodni mečevi su rezultatski bili loši po nas, ali hteli smo da vidimo kompletan igrački pogon. Mnogo je tu mladih fudbalera, omladinaca i sa njima moramo biti strpljivi. Takođe, nismo bili kompletni, Vulićević je povređen, dok je Despotović imao smrtni slučaj u porodici. U Ljubiću smo igrali sa skoro omladinskim timom, tako da su neke stvari bili i očekivane. Podsećam, vratili smo u Srpsku ligu, doneli odluku da selektiramo tim od igrača iz Kraljeva, da ih vratimo kući. Pružamo se koliko nam guber dozvoljava, mnogo smo uštedeli ovakvom politikom, ali evidentno da na nekim pozicijama nemamo kvaliteta. To bi trebalo promeniti, vremena ima, prelazni rok još traje, ali treba dobro izvagati zbog novca - kaže Aleksandar Trišović, šef struke kraljevačke Sloge.

Ritam kontrolnih utakmica stručni štab Sloge zadržao je odigravanjem meča sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Ovaj susret je trebalo da bude odigran u Kraljevu, ali su nevreme i obilna kiša uslovili da igrače istrče na teren u Gornjem Milanovcu. Posle 90 minuta dobre igre i dobre borbe nije bilo golova, a u Slogi su zadovoljni izdanjem u ovom susretu.

Remi u Gornjem Milanovcu - detalj sa utakmice Metalac-Sloga 0-0

Sasvim dobar, rekao bih pravi prvenstveni meč. Sada se vidi kako vreme prolazi i kao su igrači kroz trening spremniji, to blje izlgedamo na terenu. Takođe, protiv Metalca smo bili kompletniji, vratio se Despotović, ponovo je sa nama mladi Đerković. Sve dobija drugačiju, bolju sliku. Pomenutoj utakmici su nedostajali samo golovi da ocena bude najviša. Očekujem da ćemo do početka prvenstva dostići nivo forme kome težimo. Ima još vremena, još mnogo treninga i par utakmica gde ćemo pronaći igru kakvu želimo za novu sezonu.

Ekipa se polako kompletira, pa treba očekivati bolje igre u narednim proverama i naravno prvu pobedu. Naredni kontrolni meč Sloga igra u subotu u Trsteniku sa domaćim srpskoligašem.

U subotu igramo kontrolni meč sa Trsteničanima. Još jedna provera za ceo tim. Proverićemo skoro sve raspoložive snage. Iskustvo golmana Vujanca, kapitena Gojkovića, Jovanovića, Milovanovića i Despotovića je važno za vrlo mlad sastav Sloge, možda i najmlađi u ligi. Zato su nam kontrolne utakmice važne. Treneri vole da kažu da rezultat nije važan, ali ovom timu bi značilo da ostvari i pobedu u narednim kontrolnim mečevima, da se podigne samopouzdanje celog tima - zaključuje Aleksandar Trišović, šef struke kraljevačke Sloge.

Od angažovanosti ljudi u klupskom rukovodstvu i od njihovih mogućnosti zavisi da li će još neko pojačanje stići na Gradski stadion, a preko su potrebna.


Metalac 2 : 3 Sloga (K)
Lipolist : OFK Napredak
Sloga (P) 2 : 1 Takovo
Omladinac 1 : 2 FAP
Polet (Lj) : Jedinstvo Putevi
Zlatibor : Jošanica
Real 1 : 0 Loznica
Budućnost Krušik 2014 0 : 0 Mladi radnik 1926
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 4 3 1 0 10
2 Sloga (P) 4 3 0 1 9
3 Takovo 4 2 1 1 7
4 Budućnost Krušik 2014 4 1 3 0 6
5 OFK Napredak 3 1 2 0 5
6 Zlatibor 3 1 1 1 4
7 Jošanica 3 1 1 1 4
8 Mladi radnik 1926 4 1 1 2 4
9 Jedinstvo Putevi 3 1 0 2 3
10 Loznica 4 0 3 1 3
11 Sloga (K) 4 1 0 3 3
12 Metalac 4 0 2 2 2
13 Real (-9) 4 3 1 0 1
14 Polet (Lj) 3 0 1 2 1
15 Lipolist 3 0 1 2 1
16 Omladinac (-9) 4 1 2 1 -4