XS
SM
MD
LG

Miris šampioske lipe u Lipolistu

FK Lipolist - foto: I. Đurković

Lipolist je ovog proleća nastavio tamo gde je stao na kraju prvog dela prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj zoni i poneo epitet prvaka, tako da će prvi put zaigrati u Srpskoj ligi, Zapad. Upisali su 17 pobeda (sedam poraza), prevagu je odneo domaći teren, mada su čitavu jesen rivale ugostili u obližnjim Bogosavcima.

Novajlija u Zoni zimus nije menjao, izuzev dolaska Obradovića iz Rume. Konstantno su držali visok nivo forme, osim pred početak plej-ofa kada su zbog povreda ključnih igrača i kartona zapali u malu krizu. Najbolji su bili kad je bilo najvažnije, u doigravanju i od pet utakmica zabeležili četiri pobede. Ključne je bila pobeda nad Lešnicom i remi sa Radničkim u Valjevu. Sa drugoplasiranim Borcem bodove su podelili na ravne časti i pomenute dve utakmice su na kraju odlučile da prvom pratiocu odmaknu četri boda. Trener i jedan od tvoraca velikog uspeha, Igor Đurković, kaže da je prevagu odnela hemija i uigranost.

- Oslonili smo se više na čvrstinu, agresiju i disciplinu, rezultat je bio u prvom planu. Na nekim utakmicama nismo blistali, ali smo rezultatski dobro prošli. Sreća je bila da su napad predvodili strelci Popović (15 golova) i Jošić (10). Ovo je uspeh celog tima, da pomenem iskusnog Adamovića, kapitena Petrovića, Lazarevića, Todorovića, golmana Rakića, oni su izneli največi teret, kao i bonusi N. Petrović i Misojčić - raportira Đurković.

Imao je od dolaska sjajnu saradnju sa članovima uprave na čelu sa ambicioznim predsednikom Jovicom Mijailovićem, bez čijeg truda i ulaganja ne bi postigli tako sjajne rezultate. Nije zaboravio verne navijače, koji su kod kuće i na strani redovno pratili i podržavali svoje ljubimce.

Zbog rekonstrukcije svlačionica, mokrog čvora i ostlaih službenih prostorija, kao domaćini su jesenas igrali u obližnjim Bogosavcima i od marta su u Lipolistu. Srpska liga je veliki izazov i uprava vredno radi da infrastrukturu dovede u skladu sa potrebama trećeg ranga. Pored svlačionica, radi se na tribinama, prilaznom putu stadionu…

Iskusni stručnjak još nije vodio razgovore sa predsednikom kluba, mada bi voleo da ostane i nastavi uspešnu misiju u Lipolistu.


Radnički (V) 2 : 3 Železničar
OFK Osečina 1 : 3 Borac (L)
Drina 0 : 2 Lipolist
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lipolist 27 17 3 7 54
2 Borac (L) 27 15 5 7 50
3 Radnički (V) 27 12 8 7 44
4 Drina 27 10 9 8 39
5 Železničar 27 12 3 12 39
6 OFK Osečina 27 9 9 9 36