XS
SM
MD
LG

Ponor ubedljivo pobedio Lokomotivu, korak blizu do titule u Gradskoj ligi Pirot 

FK Ponor - foto: arhiva kluba/Siniša Nikolić

Da se voli i prati fudbal u selu Ponor videlo se proteklog vikenda na terenu Zvezde u selu Blato, na utakmici između Ponora i Lokomotive iz Belog Polja, gde je bilo prisutno oko 170 gledalaca prema proceni.

Ovaj izveštaj je napravljen da dočara atmosferu da je ekipa Ponora sa pravom na prvom mestu u Gradskoj ligi Pirot, poseduje sve što je potrebno na fudbalskoj utakmici: gledaoce, dobru organizaciju, prikazan dobar fudbal u ovom rangu takmičenja i golove.

Čak i oslabljena zbog neigranja pojedinih igrača, Ponor je pokazao da sa pravom drži prvo mesto. Od samog početka ekipa Ponora je krenula sa namerom da pobedi i napravi još jedan korak prema Okružnoj ligi Pirot. Brzonogi Stavrić, najbolji pojedinac na ovom susretu, je već u 4. minutu savladao golmana Milanova, što je izuzetno podiglo atmosferu među navijačima Ponora. Nakon tog gola, ekipa Lokomotive je pokušavala da postigne gol, ali se sve odvijalo ispred kaznenog prostora. U 41. minutu, u jednoj lepoj kontroverznoj situaciji, Stavrić je sa strane uputio loptu ka golu gostiju na tri metra, a igrač gostiju Zejnulović, u nameri da izbaci loptu, nehotice je poslao u sopstvenu mrežu - 2:0 za Ponor. U 41. minutu, lepa akcija domaće ekipe, ponovo Stavrić, 3:0 za Ponor. Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo prilika ni za domaćina ni za goste.

U drugom poluvremenu, ekipa Ponora nastavila je gde je stala - 67. minut, kada je Stavrić primio loptu na dvadesetak metara od gola gostiju, prešao poslednju liniju gostiju i povećao prednost svoje ekipe na 4:0. Nakon tog gola, domaćin je posustao, dok su gosti pokušavali da postignu gol, ali bez uspeha sve do nadoknade vremena, kada je Zejnulović uspeo da postigne gol za ekipu Lokomotive - 4:1, što je bio konačan rezultat utakmice.

Ovom pobedom, Ponor je najavio veliki derbi u sledećem kolu u Malom Suvodolu protiv Mladosti.

SU PONOR- LOKOMOTIVA 4:1 (3:0)

Stadion: ZVEZDA - BLATO. Gl. sudija: Petrović Aleksandar (Pirot), 1. pomoćnik: Krstev Nikola (Pirot), 2. pomoćnik: Lukić Aleksandar (Pirot). Delegat: Nikolić Nebojša (Pirot). Kontrolor: Nikolić Nebojša (Pirot). Gledalaca: 170.

SU PONOR: Petrović Vladan,Stamenkov Dragan, Popović Milan, Stanković Nenad, Davidović Milovan, Nikolić Darko, Stavrić Vladimir, Milošević Nikola, Cvejić Marko, Rančić Nemanja, Taskov Stefan. Rezerve: Spasić Vladan, Đigov Damir, Potić Ivan,Panić Jovan.

LOKOMOTIVA: Milanov Boban,Nikolić Danijel,Ibraimović Danijel,Ranđelović Marko,Zlatković Vinko,Milanov Aleksandar,Zejnulović Nikola, Sokolović Stefan,Bošković Igor,Colić Ivan,Jović Jovica. Rezerve: Manić Dalibor, Colić Stefan, Đorđev Dragan.


Ponor SU 4 : 1 Lokomotiva
Budućnost 4 : 1 Mladost
Rongo Siti 4 : 2 Temac
Napredak 2 : 2 Nišavac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ponor SU 15 12 2 1 38
2 Budućnost 15 10 1 4 31
3 Dragoš 15 9 3 3 30
4 Napredak 16 7 2 7 23
5 Temac (-1) 14 7 2 5 22
6 Mladost 15 5 2 8 17
7 Lokomotiva 15 5 1 9 16
8 Nišavac (-1) 14 4 2 8 13
9 Rongo Siti (-1) 15 4 1 10 12
10 Padež 14 3 0 11 9