XS
SM
MD
LG

Lazetić: Igraćemo pozitivan i dinamičan fudbal

Fudbaleri TSC u nedelju 12. maja od 14.30h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Čukaričkog u 35. kolu Superlige, uvereni da će pred svojim navijačima uspeti da osvoje nova tri boda.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić podsetio je da su TSC i Čukarički odmerili snage pre mesec dana i da se ne slaže sa nekim ocenama kako je njegova ekipa tada igrala oprezno.

"Oni su bili jako dobro defanzivno organizovani u niskoj zoni i morali smo da budemo strpljivi sa loptom, da ne ulazimo u luda trčanja sa njihovim brzim igračima. Ta utakmica je bila obostrano taktički dobra. Pravili smo dosta šansi koje nismo iskoristili i zato se tako završila. Oni su ušli u dobar kontinuitet, pobedili su Partizan i Vojvodinu i jasno je da su u dobrom momentu, ali moglo bi se reći  i  to da smo mi cele ove sezone u dobrom momentu", ocenio je Lazetić.

Lazetić je dodao da je ovo kraj sezone kada svaka utakmica mnogo znači i kada nikome ne treba dodatna motivacija, jer svi znaju za šta da se bore.

"Plej-of me raduje zbog kvalitetnih duela, sjajnih protivnika i puno golova. Ja uvek potenciram da je za nas Čukarički pravi rival i ideal, jer su uvek u vrhu. Tri godine za redom su bili treći i velika nam je satisfakcija što smo im u poslednje dve sezone uzeli primat. Ipak ne zaboravljamo da je ovo utakmica dve ravnopravne ekipe, da su oni samo zbog nekih kikseva zaostali za nama. Vidi se da maju potencijal za više, čak i za Evropu. Mi se spremamo kao i uvek, izvešćemo najsvežiji  i najbolji mogući tim za koji procenimo da može da dođe do rezultata", kazao je Lazetić.

Napadač Marko Rakonjac, se složio da je Čukarički trenutno u dobroj formi.

"Menjali su trenere i to je ostavilo neke posledice. Ipak, Čukaričkom je u krvi da izbori Evropu svake godine, tako da su i sada podigli formu i nesumnjivo su odlična ekipa. Očekujem kvalitetnu utakmicu i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda", rekao je Rakonjac.

Šef plavo belih je priznao da je u prethodnim utakmicama bilo loših momenata za TSC i da su neke golove nesrećno primili, ali da se na treninzima trude da to do nedelje isprave.

"Niko nije očekivao da ćemo doći na dva boda od Partizana, imali su prednost od 10 i sada su u nekoj ludoj seriji kada izgleda da ne mogu da pobede nikoga. Mi ćemo gledati sebe i borićemo se za drugo mesto. U našoj svlačionici postoji jedna interna tabela koja nam je važnija od zvanične, i u njoj redosled nije isti. U našoj tabeli dobro stojimo i imamo plan da ispunimo svoje ciljeve. Probaćemo da do kraja igramo utakmice u kojima se mi pitamo, da igramo pozitivan i dinamičan fudbal u kome znamo šta hoćemo sa loptom.  Želimo da gledaoci uživaju u golovima i da uvek bude jedan više u protivničkoj mreži. Čukarički je u dobroj formi, mi u odličnoj,  pa verujem da će uz podršku publike, na stadionu koji je poput onih u Nemačkoj,  utakmica biti odlična", zaključio je Lazetić.

TSC se trenutno nalazi na 3. mestu na tabeli sa 69 bodova, dok je Čukarički na 5. mestu sa 57. Utakmica 35. kola Superlige Srbije igra se u nedelju 12. maja od 14.30h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli, direktan prenos je na kanalu Arena Premium 1.


Crvena zvezda : Čukarički
Partizan : Radnički 1923
TSC : Napredak
Vojvodina : Mladost (L)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 36 30 3 3 93
2 Partizan 36 24 5 7 77
3 TSC 36 21 9 6 72
4 Radnički 1923 36 19 3 14 60
5 Vojvodina 36 16 10 10 58
6 Čukarički 36 16 9 11 57
7 Mladost (L) 36 13 7 16 46
8 Napredak 36 11 7 18 40