XS
SM
MD
LG

Start proleća za "bele" odlučujući

Beskompromisni borac i kapiten kraljevačke Sloge u akciji pred golom Foto: G. Šljivić

Fudbaleri kraljevačke Sloge poslednji prvenstveni meč odigrali su 19. novembra kada su u Ilićevu pobedili Srbiju 4-2. Od tada je trajala stanka na Gradskom stadionu, a zimski odmor za "bele" se završava 27. januara kada će na Gradskom stadionu biti obavljena prozivka i prvi trening jesenjeg prvaka Šumadijsko-Raške zone.

Dogovorili smo se sa stručnim štabom da pripreme počnemo na Svetog Savu. Okupićemo se na Gradskom stadionu i početi sa radom uvereni da ćemo prvi proći kroz cilj i vratiti se u Srpsku ligu. Sve informacije vezane za prelazni rok, odlaske i dolaske igrača saopštićemo tada. Radi se na tome da tim bude jači, ne samo zbog proleća u zoni, već da sada imamo tim za srpskoligaške bitke. Nije to lako uraditi, poznato je da Sloga ima mnogo problema, da smo se uspešno nosili sa njima tokom jeseni i nema razloga da tako ne bude i u narednoj polusezoni – kaže Aleksandar Gojković, kapiten tim i sportski direktor kraljevačke Sloge.

Jesenja izdanja Sloge nikoga nisu ostavila ravnodušnim. "Beli" su posle startnog poraza od Budućnosti uknjižili 13 vezanih pobeda, pobegli prvom pratiocu Banu 1931 iz Raške sedam bodova. Sloga je sa 35 postignutih golova najefikasniji tim u ligi, a centrafor Dragoljub Anđelković je sa 10 golova najbolji strelac lige.

Mnogo je parametara zbog kojih moramo biti zadovoljni. Podsetiću da smo se u klubu okupili posle ispadanja iz Srpske lige, da je situacija u klubu bila teška, napustio nas je veliki broj igrača. Uspeli smo da se konsolidujemo, da dovedemo dva sjajna trenera Aleksandra Trišovića i Rašu Babića, da zanovimo igrački kadar. Ćutali smo i radili, stvarno se radilo dobro i vratilo nam se. Imali smo peh da izgubimo prvi prvenstveni meč kod kuće, ali smo verovali u sebe i na kraju smo sve protivnike pobedili, neke i dva puta. Zasluženo smo na tronu i tu treba da ostanemo.

Provereni defanzivac sa zavidnim brojem utakmica u Superligi i inostranom karijerom, zonski stepen takmičenja smatra vrlo nezgodnim za igranje.

Ko potcenjuje zonu vara. Iskreno i sam sam drugačije razmišljao. Ima tu dobrih timova, ali nije lako igrati, treba izdržati nastupe na lošim terenima. Opet, na drugoj strani, Sloga je ime i protiv nas je svako igrao maksimalno motivisan. Ni jedan meč nije bio lagan, morali smo dobro da se oznojimo da bi smo ostvarili rezultat o kome pričamo. Otuda, jesenje počasti Sloge još više dobijaju na značaju.

Sloga na startu prolećne polusezone dočekuje Bane 1931 iz Raške, direktnog rivala i prvog pratioca na tabeli.

Slavili smo jesenas u Raški i svesni smo značaja utakmice koja će se igrati na našoj travi na proleće. Pobeda bi nam donela veliku i rekao bih nedostižnu prednost. Otuda će rad u pripremnom periodu biti jako važan, jer moramo u formi da budemo već u prvom meču. Posle toga sledi deljenje lige na plej of i plej aut, biće teških utakmica i zato je važno da prednost nad pratiocima bude što veća – zaključuje Aleksandar Gojković, kapiten i sportski direktor kraljevačke Sloge.

Prozivka i prvi trening na Gradskom stadionu zakazani su za subotu 27. januar tačno u podne.

Jesenji prvaci Šumadijsko-Raške fudbalske zone - fudbaleri i stručni štab kraljevačke Sloge

SLOGA JE ODLUKA ZBOG KOJE NE ŽALIM

Aleksandar Gojkoivić je u najboljim fudnbalskim godinama odlučio da se vrati kući i ponovo obuče beli dres. Ponude su stizale od mnogih superligaša, pojedinih prvoligaša, bilo je i inostranih. Ali, popularni Gojko je sve odbio za rad kluba u kome je ponikao.

Vratio sam se zbog porodice i želje da budem kod kuće. Sloga je moja velika ljubav, to je klub koji me je lansirao kao igrača, omogućio mi sve ono što sam kasnije u karijeri doživeo. Imao sam želju da vratim neki deo duga koji osećam prema Slogi. I drago mi je da sam tu i da vidim da moja pomnoć znači. I da bude jasno, uopšte ne žalim što sam napravio takav potez. Daće bog da se stvari oko Sloge poslože kako treba i da klub vratimo tamo gde mu je mesto, u Prvu ligu Srbije. A onda, konačno, da stignemo i do Superlige, zašto da ne. Samo se u Kraljevu nije igrala elita u fudbalu, a toliko smo toga dali jugoslovenskom i srpskom fudbalu. Pa, vreme je da se i te stvari promene – u dahu, poslovično mirno govori Aleksandar Gojković.


Trepča : Šumadija 1903
Sloga : Napredak
Polet : Budućnost
Zastava 1973 : Mokra Gora
Goč : Bane 1931
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 19 16 0 3 48
2 Bane 1931 19 12 3 4 39
3 Šumadija 1903 19 12 3 4 39
4 Trepča 19 11 1 7 34
5 Gruža 20 8 5 7 29
6 Budućnost 19 9 1 9 28
7 Mokra Gora 19 8 2 9 26
8 Polet 19 8 1 10 25
9 Goč 19 6 2 11 20
10 Napredak 19 4 1 14 13
11 Zastava 1973 19 1 1 17 4