XS
SM
MD
LG

SP: Srbija ide dalje!

Photo credits: IHF/Kolektiff

Ženski seniorska selekcija Srbije savladala je u poslednjem meču preliminarne runde selekciju Čilea sa 30:16 (10:6 i tako izborila plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva. U grupnoj fazi Srpkinje dalje očekuju susreti sa Poljskom, Nemačkom i Japanom.

Na startu meča protiv Čilea, na terenu su se našle: kapiten RadosavljevićLazićJovovićBojičićJanjuševićLovrić i Čolić na golu.

Neočekivan početak za srpsku selekciju. Iako je disciplina u odbrani bila na dobrom nivou, u napadu su se mučile Srpkinje, veliki broj grešaka i čak osam odbrana golmanke Čilea rezultiralo je sa samo pet postignutih golova za 20 minuta , uz isto toliko primljenih. Zatražio je tajm-aut selektor Bregar u 23. minutu i to je urodilo plodom. Do kraja poluvremena smanjile su broj grešaka i vezale pet pogodaka, predvođene Aleksandrom Stanić, dok su Čileanke tek u poslednjim sekundama pred odlazak na pauzu postigle gol za 10:6.

Na startu drugog dela igre, Jovana Jovović zaradila je iskljuenje, a Čile je koristio greške u napadu i sa gola na prazan gol Srbije upisao dva pogotka a potom se i preko Tores približio na gol razlike. Bio je to alarm za Srpkinje koje su se probudile i preuzele ponovo stvar u svoje ruke. Igra nije bila savršena, ali su se nizali golovi, dok su na terenu priliku dobile i devojke koje u prva dva meča nisu imale veliku minutažu. Veličković je upisala svoj prvi pogodak, a Marija Simić i svoj debi na golu uz prve odbrane. Srbija je mirno privela meč kraju i na semaforu je po isteku 60. minuta stajalo 30:16.

Najefikasnija među izabranicima Uroša Bregara bila je Aleksandra Stamenić sa sedam pogodaka, Radosavljević i Radević dodale su po četiri, a VukajlovićNuković i Jovović po tri.

Na konferenciji za medije posle utakmice obratila se Emilija Lazić.
Čestitala bih saigračicama i stručnom štabu, ogroman je pritisak bio na našim leđima i to se videlo po našoj igri. Najbitnije je da smo pobedile i daćemo sve od sebe da se ispravimo u nastavku takmičenja!

Selektor Srbije, gospodin Uroš Bregar, nije bio zadovoljan igrom svog tima uprkos rezultatu i ostvarenom prvom cilju.
Ne mogu da budem zadovoljan igrom, ali pritisak koji su nosile na svojim leđima se osetio kod ovih igračica. Moram da istaknem i koliko je golman Čilea bila dobra na današnjoj utakmici i da im čestitam na igri. Nijednog trenutka nisam sumnjao u našu pobedu, iako smo posle dobrog otvaranja ušli u seriju promašenih zicera i tehničkih grešaka. Taktiku u poluvremenu nisam menjao, na pauzi nisam hteo previše da pričam, cilj je bio da se smire i da odigraju ono što smo spremali. Nadam se da ćemo igračice koje nisu mogle da nastupaju oporaviti za naredne utakmice i da ćemo moći da izađemo u punom sastavu, zaključio je slovenački stručnjak.