XS
SM
MD
LG

Vodeći "traktoristi" u Lučanima, "brđani" kraj Jošanice, "crno-beli" na severu Bačke

Sutra i u nedelju igraju se utakmice 15. kola Omladinske lige Srbije. Mladi igrači biće u obavezi da u sredu odigraju mečeve iz prvog kola prolećnog dela prvenstva, nakon toga odlaze na zasluženi odmor. Navikli smo da se Partizan i Crvena zvezda smenjiju na vrhu tabele, ali račune im je pomrsio vodeći IMT-e, drugoplasirani Čukarički, a između večitih rivala pozicionirao se Brodarac. U bezbrižnoj sredini su Spartak ŽK, Voždovac, Mladost, Vojvodina, Radnički 1923 i Novi Pazar. Borba za opstanak namenjena je Ubljanima, RFK Grafičaru, Nišlijama, Zemunu, Kragujevčanima i poslednjem novobeogradskom Radničkom. Ako nisu efikasni kao kadeti, na utakmicama omladinaca u proseku pada između zadovoljavajućih 18 i 24 gola. Vodeće ekipe su efikasne, sa prosekom od 30 i više postignutih golova, ali odbrane nisu zaključane, to nam govori da se igra na gol više.

Gosti su u proteklom kolu bili uspešniji (četiri pobede), od domaćina slavio je IMT-e i Zvzda.

Sutra je na programu pet utakmica u Nišu, Subotici, Novom Pazaru, Zemunu i na Starom sajmištu.

Nišlije su domaćini RFK Grafičaru. Oba rivala su se rezultatski popravili, Radnički je nakon tri poraza upisao dva trijumfa, između ostalih savladali su Zvezdu, dok su gosti iz tri susreta doneli sedam bodova (savladali Čukarički). Grafosi nisu uspeli da savladaju čvrste Zemunce i u deficitu su za dva boda. Nišlije su iznenadile očajne Ubljane pored Tamnave, ključan je bio neiskorišćen penal da bi gosti iz prvog ozbiljnijeg napada poveli.

Jedan od derbija igra se u Gradskom vrtu između Spartaka ŽK i Crvene zvezde, ekipa koje dele peto i šesto mesto. Subotičani su iznenadili Partizan, nešto ranije i Čukarički na “brdu”, tako da su vezali tri pobede. Nismo navikli da Zvezda igra promenljivo i obaveza da uvek moraju da pobede predstavlja otežavajući faktor. Igre na međunarodnoj sceni i neuspesi sa podmlatkom slavnih klubova nepovoljno su se odrazili. Savladali su Novosađane uz obilje golova, mada su gosti bili ravnopravni i lako mogli da dođu do boda.

Derbi na Starom sajmištu uveličaće crno-beli. Brodarac je slavio u Kragujevcu, ključan momenat je bio neiskorišćen jedanaesterac za crvene i rano isključenje domaćeg igrača. Brodari su zadovoljni dosadašnjim rezultatima i cilj je bio da se pozicioniraju među vodeće ekipe. Partizanu su drugi poraz naneli poletni i smeli “golubovi” i zaostali su za vodećim dvojcem. Gosti sa severa Bačke uhvatili su crno-bele u svečarskom raspoloženju nakon plasmana u plej-of osmine finala Omladinske lige šampiona. Umor, emocionalna I fizička ispražnjenost uticali su na konačan ishod navedenog duela.

Pored Jošanice ima sve da pršti u okršaju dva kvalitetna takmaca Novog Pazara i Čukaričkog. Pazarci su sa novim trenerom zaigrali bolje i dugo su odolevali lideru u Novom Beogradu. Uglavnom osvajaju bodove kod kuće, računaju na frenetičnu atmosferu, veliku borbenost i motivisanost protiv svakog rivala. Belo-crni su digrali borbeni remi sa Voždovcem i uspešniji su na gostovanjima (pet pobeda).

Derbi začelja odigraće se u Gornjoj varoši. Zemun je odneo veliki bod pored “Rajka Mitića”, vezao dva remija i tako prekinuo negativnu seriju. Uspeli su da uzmu po bod Zvezdi, Vojvodini i sigurno više vrede od trenutno nezavidne pozicije. Mladi “majstori” nižu neuspehe, ponekad pobede, ali više od poslednjeg mesta ne mogu.

Utakmice u Novom Sadu, Lučanima i na voždovačkom krovu igraju se u nedelju.

Vojvodina će ugostiti Jedinstvo kao veliki favorit. Novosađani su poraženi od Zvezde, ali su više pokazali i individualne greške pokazale su se kobnim. Nisu uspešni u drugom delu jeseni (pet kola-jedan bod) i meč sa Ubljanima je prilika da najzad osete slast pobede. Jedinstvo je odigralo turbulentan meč sa Nišlijama, neiskorišćen jedanaesterac i rano isključenje igrača skupo ih je koštalo. Nalaze se u crnoj seriji i u prethodnih sedam utakmica osvojili su samo bod i ako nastave u istom ritmu loše im se piše.

Duel dve ekipe iz sredine, Voždovca i Radničkog 1923 može da donese kvalitetnu predstavu začinjenu golovima. Domaćin je otkinuo bod brđanima i zadržao se na sedmom mestu. Zahvaljujući uspelim igrama na krovu u meč ulaze kao blagi favoriti. Drugi poraz od Brodarca uzdrmao je redove “crvenih” i mogu da iznenade ambicioznog domaćina.

Jedan od derbija igra se u Lučanima, gde gostuju vodeći “Traktoristi”. Mladost je pred gostovanje kraj “studenjaka” bila neuspešna i očekivani trijumf nad fenjeršom je vratio dozu samopouzdanja i dobro su se naoštrili za duel sa IMT-om. Novobeograđani su teže nego što se očekivalo savladali čvrste i uporne Pazarce i jedini su neporaženi u ligi. U Lučanima će biti na velikim iskušenjima, pod tenzijama, znajući u kakvoj se atmosferi ovde igraju utakmice.


RFK Grafičar : Partizan
Radnički 1923 1 : 3 Crvena zvezda
Čukarički 8 : 1 Jedinstvo (Ub)
IMT : Radnički (N)
Radnički (NB) 0 : 0 Vojvodina
Zemun : Spartak ŽK
Mladost (L) : Brodarac
Novi Pazar : Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 23 16 4 3 52
2 IMT 23 15 6 2 51
3 Čukarički 24 16 2 6 50
4 Partizan 23 14 6 3 48
5 Spartak ŽK 23 11 5 7 38
6 Vojvodina 23 11 3 9 36
7 Brodarac 23 11 3 9 36
8 Voždovac 23 11 2 10 35
9 RFK Grafičar 23 9 4 10 31
10 Mladost (L) 23 9 4 10 31
11 Novi Pazar 23 8 4 11 28
12 Radnički (N) 23 7 3 13 24
13 Radnički 1923 23 6 4 13 22
14 Jedinstvo (Ub) 24 5 4 15 19
15 Zemun 23 4 4 15 16
16 Radnički (NB) 23 2 2 19 8