XS
SM
MD
LG
22.11.2023 Stevan Davidović

Nevena Filipov prvakinja Balkana

Prvakinja Balkana Nevena Filipov (foto: Dušan Vukelja)

Na 23. balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani, nastupilo je preko hiljadu takmičara iz 13 zemalja. Reprezentacija Srbije, sa osvojenih 8 zlatnih, 8 srebrnih i 15 bronzanih medalja, zauzela je drugo mesto u generalnom plasmanu, iza selekcije Turske.

U sastavu naše selekcije bili su i članovi Karate kluba Mladost iz Novog Miloševa, Nevena Filipov, Nevena Molnar, Katarina Rakazov, Đorđe Radojčin i trener Dušan Vukelja, koji su opravdali očekivanja.

Posle osvajanja bronzane medalje, na seniorskom Prvenstvu Balkana, koje je početkom novembra održano u Tirani, Nevena Filipov je ovog puta zablistala osvajanjem zlatne medalje i tako potvrdila da je u konkurenciji mlađih seniorki (do 21), u kategoriji do 61 kg nema ravna.

Sa srebrnom medaljom, sa ovog takmičenja, vratila se i Nevena Molnar, koja je ovo odličje osvojila kao članica kadetske ekipe naše reprezentacije u borbama, pored nje u ekipi su bile Lara Miranović, Ekaterina Saksa i Dunja Jovović.

Junior Đorđe Radojčin je u kategoriji do 76 kg zauzeo 7 mesto (2 pobede, 2 poraza), dok je kadetkinja Katarina Rakazov, u kategoriji do 61 kg takmičenje okončala u eliminacijama. 

Piše: Stevan Davidović