XS
SM
MD
LG

Lider unapred upisao bodove protiv "vakcinaša", Ušćani bez Bulatovića na Budućnost, "bulke" u obavezi da dobiju u Skeli

Do kraja polusezone u Srpskoj ligi, Beograd, ostalo je da se odigraju još dva kola. Prethodno 13. kolo bilo je “baksuzno” za domaće ekipe. Gosti su se radovali na tri susreta, domaćini na dva, tri meča su završena bez pobednika. Zvezdara nije uspela da savlada “sokolove” i omogućila Zemuncima da minimalnom pobedom na Starom sajmištu ponovo zasednu na vrhu tabele. Ušće je na gostovanju zabeležilo i treći remi sa timovima iz donjeg doma, “hemičari” su iznenadili Dobanovčane pored auto puta, PKB je odneo bodove sa Banjice, “optičari” su deklasirali “studente”, a Obrenovčani upisali još jedan poraz na gostovanju.

Predposlednje 14. kolo igraće se u tri dana. Na otvaranju, u petak, igra se na Novom Beogradu i Bežaniji.

Uprkos dobrim rezultatima pre neki dan došlo je do prekida saradnje između Ušća i trenera Vladimira Bulatovića. Ušćani predstavljaju najprijatnije iznenađenje, ali uzalud kad mladi stručnjak i čelnici kluba nisu bili na istoj talasnoj dužini. Ne možemo da verujemo da je nerešen rezultat sa Torlakom bio povod za razlaz. Koliko će smena na klupi uticati na ritam i samopouzdanje IMT-ove filijale ostaje da se vidi, pogotovu što će za rivala imati čvrst sastav Budućnosti. Dobanovčani su poraženi pored auto puta, mada su u finišu imali igrača više na terenu. Uspešniji su na strani (dve pobede) i pored hale sportova nisu bez šanse da nastave uspešan niz.

“Studenti” su doživeli najubedljiviji poraz u Zemunelu i u poslednje vreme su nastavili da posrću. Većinu bodova su osvojili na veštaku pored bežanijske crkve i u odmeravanju snaga sa GSP Polet Dorćol su bliži pobedi. Gosti su minimalcem savladali Obrenovčane i podjednako su (ne)uspešni na oba fronta.

Zemun u subotu bi trebalo da ima lakši posao u odmeravanju snaga sa premladim “građevinarima”. Teže nego što se očekivalo slavili su protiv poslednjeg Brodarca, ali je bilo dovoljno da ponovo zasednu na vrhu tabele. Gledajući statistiku, domaćin je u Gornjoj varoši zabeležio šest pobeda, dok je na drugoj strani Rad van Banjce doneo skromana četiri boda. Pisali smo da mlada ekipa, bez iskustva, ne može u kontinuitetu da uspešno vodi borbu za opstanak, tako da je neophodno da angažuju bar 2-3 iskusna igrača.

Na Dušanovcu sastaju se Sinđelić i Teleoptik. “Orlovi” igraju promenljivo, i pored vođstva u susretu sa Jedinstvom nisu uspeli da osvoje tri boda. Gotovo sve bodove su osvojili na svom veštaku i za rivala će imati najefikasniji navalni red, koji je nadigrao ubedljivo Studentski grad. Na gostovanjima nisu tako uspešni, imaju simetričan odnos pobeda i poraza.

U nedelju se igraju preostala četiri duela u Obrenovcu, Surčinu, Padinskoj Skeli i pored hipodruma.

Radnički je znatno efikasniji i konkretniji na Vašarištu (četiri pobede) i u odmeravanju snaga sa poslednjim Brodarcem bliži su uspehu. Pre poraza pored Nebojšine kule bili su bolji u derbiju od Teleoptika. Brodarac je i dalje “nosi” fenjer, mada su nagovestili u prethodna tri kola izlazak iz krize. Novom-starom lideru pružili su dobar otpor i sudeći prema poslednjem izdanju nisu bez šanse da iznenade promenljivog domaćina.

PKB igra sve bolje i pobedom na Banjici osvojili su sedmi bod na tri utakmice. Po učinku u Skeli poslednji su u ligi (šest bodova) i teško će popraviti poražavajući skor u okršaju sa drugoplasiranom Zvezdarom. Nakon problematičnog poraza na Novom Beogradu (oštećeni od strane sudijske trojke) “bulke” su zakazali duel sa BASK-om i sa osvojenim bodom omogućili Zemunu da ih pretekne na tabeli. Biće zanimljivo pratiti odmeravanje snaga najneuspešnijeg domaćina i uspešnog gosta, tako da od nadahnuća i motiva zavisi krajnji rezultat.

“Sokolovi” su u sredu odigrali utakmicu kupa sa PRB-om i zgusnutom kalendaru pridodali još jedan meč, na uštrb prvenstva, gde se nalaze u nezavidnom položaju. Prvom pobedom u prvenstvu nad “građevinarima” i remijem na Bulbudercu pomerili su se za korak i nalaze na deobi od 13. do 15 mesta, sa Radom i Torlakom. Trener Radišić je već u 20. minutu morao zbog povrede da obavi dve izmene (Šarić) i neće biti kompletni za utakmicom sa Torlakom. Izostaće Karišik, Vukić, Petrović i neizvestan je Šarić. Ekipa iz Kumodraža je odolela Ušćanima na Adi i tako prekinuli niz od četiri poraza. Neće se lako predati, pogotovu što mogu da odigraju disciplinovano, sa dosta kretanja.

Jedinstvo se brzo oporavilo od poraza u komšiluku (Dobanovci) i uspeli da se sa Dušanovca vrate sa bodom (petim na gostovanju). U Surčin dolaze sve bolji “hemičari”, koji su na strani upisali dve pobede i poraz. U Dobanovcima su dali gol na vreme i uspeli u drugom turbulentnom poluvremenu da odole domaćinu. U 60. minutu su oštećeni za jedanaesterac, deblji kraj, pored povređenog kapitena Garića, izvukao je iskusni Ahmetović, koji je zbog prigovora zaradio direktan crveni karton. Pored navedene dvojice, izostaće zbog kartona Veličković.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara : Budućnost
Rad : Prva iskra
Brodarac : Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 1 BASK TEK
Teleoptik 0 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 24 17 4 3 55
2 Teleoptik 24 17 3 4 54
3 Zvezdara 24 13 7 4 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
6 Studentski grad 25 9 5 11 32
7 Ušće Novi Beograd 24 8 7 9 31
8 Budućnost 24 8 7 9 31
9 Sinđelić 24 8 6 10 30
10 PKB 24 8 6 10 30
11 Brodarac 24 8 5 11 29
12 GSP Polet Dorćol 24 7 7 10 28
13 BASK TEK (-3) 24 5 12 7 24
14 Prva iskra (-12) 24 9 6 9 21
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 24 4 4 16 10