XS
SM
MD
LG

Aranđelovac preokrenuo Lapovo i stigao na drugo mesto Regionalne lige

Detalj sa utakmice - foto: D.Dimitrijević

Četvrto kolo Regionalne lige Zapad, grupa A, doneo je sudar starog ligaša KMF Aranđelovac i novo osnovane ekipe iz Lapova. Aranđelovčani su zabeležili vrednu pobedu kojom su zaposeli drugo mesto odmah iza vodeće Raške. Treba napomenuti da je gostima ovo bio prvi poraz u tekućem prvenstvu, u koje su iako novajlije, ušli sa visokim ambicijama.
Utakmica je počela agresivnim presingom mlade i poletne ekipa iz Lapova, koju nešto iskusniji domaćini amortizuju sigurnim pasom i čvrstim blokom na svojoj polovini terena. Čvrstina u duelu donela je vođstvo domaćinu u 8. minutu preko levononog Mihailovića nakon snažnog šuta iskosa sa desetak metara. Pogodak je doneo samopouzdanje domaćoj ekipi koja stvara još nekoliko vrlo izglednih prilika, ali ne koristi što usled odbrana golmana, a delom i svojim neracionalnim potezima. Gosti i dalje akcenat stavljaju na agresiju i brzi protok lopte te stvaraju par izglednih situacija pred golom dobrog domaćeg vratara. U smiraj poluvremena, nakon nekoliko uzastopnih grešaka domaćih igrača u organizaciji napada i brzopletih reakcija u fazi završnice, gosti zasluženo iz tranzicije dolaze do izjednačenja preko Milojevića u 18 minutu.
Drugo poluvreme domaći igrači usled primljenog gola ulaze „ugašeni“ i vrlo brzo, u 22 minutu, primaju gol iz akcije za slobodan udarac, strelac je Spasojević. Ređaju se jalovi napadi bez razloga nervoznih Aranđelovčana koji ne uspevaju da učine ništa značajno. Na sve to dolazi i greška do tada zapaženog domaćeg golmana koju gosti koriste za potpuni preokret. Svoj drugi pogodak postiže Milojević u 30 minutu.
Nakon tajm auta domaće ekipe i konstruktivnog dogovora, igrači su se prenuli, podigli nivo igre i borbenosti pa vrlo brzo preko Mojića, iz situacije jedan na jedan, u 33. minutu smanjuju na gol zaostatka. Nedugo nakon ovog pogotka Aranđelovac stiže do totalnog rezultatskog preokreta golovima Stefanovića i Jovanovića u 35. i 36. minutu. Prvo je raspoloženi kapiten Stefanović prevario dva igrača Lapova i nakon duplog pasa sa Đorđevićem izjednačio rezultat, da bi posle minut igre, iskustvo o kojem je rečeno na početku meča došlo do izražaja, kada Jovanović iz solo prodora i rezantnim udarcem sa 9 metara postiže konačan rezultat.
Na kraju ovo malo ljubitelja futsala može biti zadovoljno prikazanom igrom i pobedom svojih ljubimaca. Aranđelovčani će sledeće kolo biti gosti kraljevačkog Karanovca u Vranešima gde ovi igraju kao domaćini, dok Lapovo dočekuje ivanjičku ekipu Više od igre.

ARANĐELOVAC - LAPOVO 4:3 (1:1)

SALA: SC Šumadija. GLEDALACA: 30. SUDIJE: Ranđelović Miloš i Janković Jovan. STRELCI: Mihailović 8, Mojić, 33, Stefanović 35. i Jovanović 36.min (Aranđelovac), Milojević 18. i 30. i Spasojević 22.min (Lapovo). ŽUTI KARTONI: Mihailović i Stefanović (Aranđelovac), Staletović (Lapovo).
ARANĐELOVAC: Lazić, Đorđević, Mihailović, Stefanović, Jovanović - rezerve: Mojić, Milinković, Prekić, Savić, Pavlović.
LAPOVO: Mihajlović, Đorić, Ćirić, Spasojević, Radžić - rezerve: Mirković, Milojević, Krstić, Staletović, Petković, Maksić, Jovanović, Lakić, Miladinović.