XS
SM
MD
LG

Ušće preko Save po bodove na Adu, Zemun na Starom sajmištu, vodeća Zvezdara dočekuje "sokolove"

Prethodno kolo u Srpskoj ligi, Beograd, obeležio je derbi na Novom Beogradu i prvi poraz lidera Zvezdare. Ušće i Zemun trijumfom nad “saobraćajcima” primakli su se na dva boda. U drugom derbiju Obrenovčani su za gol bili bolji od “optičara”, “studenti” su prizemili “orlove”, Dobanovčani iznenadili komšije u Surčinu, “hemičari” bili bolji za gol od rivala iz Kumodraža. Zbirno gledano domaćini su bili ubedljivi i uknjižili šest pobeda, čast gostiju odbranili su pomenuti Dobanovčani, dok je u Padinskoj Skeli završeno bez golova.

Zvezdara je poražena tek u 12. kolu, nešto slično im se dogodilo i prethodne sezone. Trener

Sinđelić igra po principu toplo-hladno, i gotovo sve bodove osvojili su na Dušanovcu. Sedmi poraz doživeli su u Bežaniji, od Studentskog grada i susret sa čvrstim Surčincima prilika je da “odbrane” domaći teren. Jedinstvo je bez pobede na gostovanju i sva četiri trijumfa ostavarili su pored aerodroma.

Teleoptik je nakon tri kola poražen na obrenovačkom Vašarištu. Gosti su imali svoje prilike (prečka i stativa), ali lopta nije htela u gol. Šansu za rehabilitaciju imaju protiv Studentskog grada, koji je neuspešan van Bežanije. Dobro se drže sa znatno iskusnijim rivalima i pitanje je koliko mogu izdržati u postojećem ritmu.

“Saobraćajci” su doživeli havariju u Gornjoj varoši i dva poraza zaustavila su ih na 12. mestu. Po učinku pored Kalemegdana su poslednji u ligi (četiri boda) i Obrenovčanima se pruža prilika da demonstriraju dobru formu i ostvare treću pobedu na gostovanju.

Rad je nakon pet kola osetio opor ukus poraza pored hipodroma. Najmlađem timu za skok na tabeli neophodna su bar 2-3 iskusna igrača, koji bi bili stožeri i znali da kanališu nesputanu mladost. Na Banjici su zaređali sa remijima i protiv PKB-a imaju priliku da uknjiže treću pobedu. “Mlekadžije” su pobedom i nerešenim rezultatom sa poslednjim Brodarcem zaustavili negativnu seriju, činjenica je da bolje igre pružaju van Skele.

Torlak ima jedan od najmlađih sastava i otuda poražavajući rezultati. U seriji su od pet poraza, imaju problem sa realizacijom i odbrana je porozna (gol razlika 8:22). Ušće dolazi na Adu u nezgodnom trenutku po domaćina, osokoljeni pobedom u derbiju. Imaju iskusan tim koji zna da nađe odgovor za svaki taktički pokušaj rivala. Na gostovanjima su znatno skromniji i Torlak nije bez šansi da iznenadi favorita.

Budućnost je uspešna u poslednje vreme (dve pobede), trenutno su šesti, ispred Prve iskre, sa kojom će u nedelju odmeriti snage u Dobanovcima. Osokoljeni pobedom u Surčinu očekuju Baričane kao blagi favoriti. Ušli su u željeni ritam, imaju dobar pristup, odlikuje ih agresivnost na specifičnom terenu pored auto puta. Još od poraza na Bulbudercu (u 90. minutu) Iskra podiže formu i unazad nekoliko utakmica igraju u dobrom ritmu. Protiv Torlaka su odigrali taman koliko je trebalo da upišu nova tri boda, kontrolisali su situaciju na terenu i gostovanje u Dobanovcima je prilika da agresivnim pristupom i velikom borbenošću na teškom terenu iznenade domaćina. Trener Malići neće moći da računa na Adamovića I Ristića.

U nedelju se igra na Bulbudercu I Starom sajmištu.

Zvezdara je poražena tek u 12. kolu, nešto slično im se dogodilo i prethodne sezone. Trener Kovačević razloge poraza vidi u gubitku fokusa, odnosno previše bavljenjem protivnikom i suđenjem. Ako je nešto dobro, kaže on, u porazu to može biti pozitivna reakcija mojih igrača za naredne utakmice. Imali su dva gostovanja viška (sedam mečeva) i na dosadašnjim rezultatima treba im čestitati. BASK, naredni protivnik, tek je u prethodnom kolu zabeležio prvu pobedu nad mladim “građevinarima”. Pored prvenstva, gde im ne cvetaju ruže, do srede su igrali na dva fronta u kupu. Poraženi su posle velike borbe od Radničkog 1923, a naredne srede očekuju PKB u najmasovnijem takmičenju na teritoriji FSB. Kup i zgusnut kalendar više im je odmogao nego što je koristio tokom prvenstva.

Poslednji Brodarac je autsajder u odmeravanju snaga sa ambicioznim Zemuncima. Pobedom i remijem u Padinskoj Skeli (prvi bod na strani) mladi sastav sa Starog sajmišta se izdigao, ali je nedovoljno da bi se pomerili sa začelja. Zemun nema pravo na kikis i problem može biti mali i uski teren sa veštačkom travom. Nadigrali su Studentski grad, ali bodove moraju osvajati na strani ukoliko žele da budu konkurentni rivalima za osvajanje naslova.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara : Budućnost
Rad 1 : 3 Prva iskra
Brodarac 3 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 24 13 7 4 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
6 Brodarac 25 9 5 11 32
7 Studentski grad 25 9 5 11 32
8 Ušće Novi Beograd 25 8 7 10 31
9 Budućnost 24 8 7 9 31
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 25 4 4 17 10