XS
SM
MD
LG

Indiansi bez poraza u grupi Centar, osigurano finale!

Detalj sa turnira - foto: Inđija Indians

Indiansi su pokazali svoju nadmoć na trećem i poslednjem turniru u ligaškom delu seniorske fleg lige Srbije 2023. godine, održanom 22. oktobra na terenu FK Hajduk Beška. Tim sezonu završava sa savršenim rekordom - 12 pobeda iz 12 utakmica, što ih čini ozbiljnim favoritima za osvajanje prvenstva.

Na trećem turniru, timovi su ostvarili sledeće rezultate:

Zemun Blue Dragons : Banja Luka Rebels Crni Đorđe - 0 : 35
Inđija Indians : Beograd Gladiators - 56 : 19

Banja Luka Rebels Crni Đorđe : Inđija Indians - 13 : 36
Novi Beograd Orlovi : Zemun Blue Dragons - 35 : 0

Inđija Indians : Novi Beograd Orlovi - 45 : 0
Beograd Gladiators : Banja Luka Rebels Crni Đorđe - 14 : 34

Beograd Gladiators : Zemun Blue Dragons - 0 : 35
Banja Luka Rebels Crni Đorđe : Novi Beograd Orlovi - 6 : 19

Novi Beograd Orlovi : Beograd Gladiators - 35 : 7
Zemun Blue Dragons : Inđija Indians - 0 : 35

Nakon ovog turnira, Indiansi su osigurali prvo mesto na tabeli grupe Centar sa ukupno 12 pobeda i nijednim porazom. Postigli su neverovatnih 548 poena, dok su primili samo 78 tokom celog ligaškog dela takmičenja, što ih čini najboljim timom u odnosu između primljenih i postignutih poena u celoj ligi.

Najvredniji igrač (MVP) turnira bio je Stefan Borković iz redova Indiansa, koji je postigao čak 6 tačdauna, uključujući i presečen pas vraćen za tačdaun, kao i 2 dodatna poena. Prati ga Milan Andrić sa 3 tačdauna i jednim presečenim ekstra poenom.

Odbrana Indiansa je takođe sjajno odradila posao sa 10 presečenih pasova, od kojih su čak 5 vraćeni nazad za tačdaun protivnika.

Najbolji igrač turnira, Stefan Borković je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatom, ističući timsku pripremljenost i želju da osvoje šampionski pehar. Takođe je zahvalio FK Hajduk Beška na gostoprimstvu i ustupljenom terenu.

Indiansi sada kreću sa pripremama za finalni turnir seniorske fleg lige Srbije, gde će pokušati da potvrde svoju dominaciju i donesu titulu svom klubu.

Ovaj turnir je još jednom potvrdio da su Indiansi ozbiljan konkurent za šampionski naslov i da flag fudbal u Srbiji postaje sve popularniji i konkurentniji.