XS
SM
MD
LG

"Oklopnici" ulogu favorita prepuštaju TSC-u

Foto: FSS

Smederevci su tek u 11. kolu dožuveli prvi poraz u prvenstvu. Po viđenju velikog broja posmatrača i sudionika, izgubili su nezasluženo. Samo sudaija Marko Delibašić zna šta ga je navelo da teatralno padanje Nikole Mituljikića okvalifikuje kao najstrožu kaznu. Umesto da izvadi žuti karton i pokaže ga navedenom igraču, nagradio je lidera i tako sebe doveo u neprijatnu situaciju, dobio slabu ocenu i očekuje ga pauza. Prvi deo igre pripao je OFK Beogradu, u nastavku domaćin se pokrenuo, dominirao u pojedinim periodima igre. Zameraju nesigurnom arbitru što prekršaj nad Dimitrijevićem (60. minutu) u kaznenom prosotru gostiju nije sakcionisao jedanaestercem. Preko 3.000 navijača znalo je na kraju utakmice da nagradi trud domaćih igrača i aplauzima isprati sa terena.

Poraz nije deprimirao “oklopnike” i spremaju se za novi izazov i sutrašnju utakmicu šesnaestine finala kupa sa superligašem TSC-om. Smederevci imaju veliki respekt prema superligašu i trener Saša Mićović ima poštovanje za dosadašnje rezultate TSC-a u prvenstvu, kupu i na međunarodnoj sceni.

- Rivalu prepuštamo ulogu apsolutnog favorita. Igraju u standardnom sistemu sa tri igrača pozadi (3-4-3). Radi se uglavnom o jako iskusnim pojedincima, dobro selektiranim. Predvodnici su pozadi Antonić, golman Ilić, Čaušić, Stojić, Cvetković, napred Jovanović, Rakonjac... Imaju masu kvalitetnih igrača, deluju moćno kao tim, znaju u svakom momentu šta hoće. Igraju jako ofanzivno, služe se savremenim modelom, sa brzim tranzicijama. Pokušaćemo da se dostojno suprostavimo protivniku, u širokom rostru odabraću jedanaestoricu za koje smatram da mogu da odgovore na veliki izazov kao što je TSC - kaže mladi stručnjak.

Kup je uvek obilovao iznenađenjima, naročito ako dođe do izvođenja jedanaesteraca. Gosti iz Topole znaju da je domaćin kompaktna ekipa, dobro se brane, igraju disciplinovano i teško primaju golove. Ukazuju na izuzetno loš teren koji može da poništi prednost kvalitetnijeg sastava i unese dozu neizvesnosti. Ko bude ispoljio veću dozu borbenosti, potrošio više energije i bude motivisaniji na kraju će izboriti plasman u narednu rundu najmasovinijeg takmičenja.