XS
SM
MD
LG

Lider odlazi u Prahovo, "večiti" niški derbi u Durlanu, za Meševo Nišava preduboka

Tri prvoplasirane ekipe na Istoku nastavili su sa uspesima i ostvarili nove i ubedljive pobede. Trayal je prema očekivanju savladao Timočanin, Jagodinci su do nogu potukli domaću Pčinju, a Piroćanci u Paraćinu nadigrali Jedinstvo. Dunav se ponovo pokazao kao nezgodan rival za Popovčane, Vlasina je dobila derbi začelja, Đerdap je dodatno sebi otežao položaj porazom od “staklara”. Domaćini su slavili na četiri utakmice, gosti na tri, postignuta su 23 gola.

U subotu se igraju mečevi u Jagodini, Prahovu, Nišu i Svilajncu.

GFK Jagodina je favorit protiv Jedinstva iz Paraćina. Posle poraza od lidera nastavili su sa uspesima i uknjižili drugu pobedu u Trgovištu i sa dozom samopouzdanja planiraju da nastave seriju. Raspolažu sa širokim rosterom, tako da mogu u svakom trenutku da sastave dve podjednako kvalitetne postave. Predvođeni Radovanovićem, Markovićem i ostalim mladim i perspektivnim igračima, predstavljaju snažnu i kvalitetnu celinu. Jedinstvo je promenom trenera promenilo formaciju, model igre i trebaće vremena da se kockice slože i ekipa zaigra na željenom nivou.

Lider odlazi u Prahovo da potvrdi klasu i dosadašnje rezultate. Dobili su uz manje poteškoće Knjaževčane i nastavili niz od osam pobeda. Koliko su nadmoćni vidi se po impozantnoj gol razlici (18:1), mada im zameraju ponekad naklonost sudija. Na osam utakmica dosuđeno im je isto toliko jedanaesteraca. Imaju najkvalitetnije igrače, sa zavidnom reputacijom, dobru logistiku i veliki budžet. Dug put premostiće odlaskom u karantin kako bi odmorni izašli na megdan domaćinu, koji se ponovo pokazao nezgodnim za Popovčane i osvojen bod je stabilizovao ekipu u sredini tabele.

Niški večiti derbi obećava zanimljivu i otvorenu borbu sa neizvesnim ishodom. OFK Sinđelić igra promenljivo, poraženi su u Kruševcu, ali imaju velike zmerke na neujednačeni kriterijum suđenja, poništen gol, sporan penal za domačina... Duel sa Popovčanima je prilika da iskusni Stojanović (četiri gola), Ikić i Petrović, uz podršku navijača, potvrde dobru formu i rezultatski se ostvare. Budućnost dva puta vodila protiv Prahovčana, ali nije uspela da sačuva prednost i na tabeli su zaostali za vodećom trojkom. Imaju kontinuitet i stabilnost jedan duži period i očekuje se otvorena utakmica sa golovima.

Svilajčani su slabo startovali i osvojili neplanirano malo bodova. Dobro su odigrali u Meševu, ali su u nastavku utakmice dozvolili mladom sastavu domaćina da preokrene i na kraju slavi. Vole da se nadmeću, ne zatvaraju se i motorno su jaki, još samo da ih isprate rezultati. Protiv Đerdapa su favoriti, koji sjeponovo izgubio, ovog puta bodove sa Dunava odneli su “staklari”. Imaju problem u realizaciji (četiri gola) i izgubljene bodove u tvrđavi Fetislam moraju nadoknaditi na strani.

Planirano je da se utakmice u Pirotu, Žitorađi, Knjaževcu i Paraćinu odigraju u nedelju.

Piroćanci su favoriti u odnosu na mlađi sastav Meševa. Vezali su tri pobede i duvaju za vratom drugoplasiranim Jagodincima. Lakše nego što se očekivalo pobedili su na kvalitetnom terenu u Paraćinu i vode na grupnoj listi strelaca (22 gola). Gosti će još osećati posledice od kup utakmice sa Smederevcima. Deblji kraj izvukao je trener Milan Nikolić, koji je suspendovan na 12 utakmica i ukoliko mu se kazna ne ublaži, za njega je polusezona završena. Izostaće, takođe, zbog suspenzije najbolji igrač Zogović. U redovima Piroćanaca, pored duže vremena odsutnog Mančića, neizvesni su oboleli Agbaba i Petrović.

Poslednja Žitorađa u duelu sa Pčinjom hvata poslednji voz u borbi za opstanak. U Vlasotincu su primili četiri gola (ukupno 19) i vezali tri poraza. Gosti za sada nemaju osvojen ni bod van Trgovišta i prilika je da se protiv fenjeraša rehabilituju. Jagodinci su im očitali lekciju, dva uzastopna poraza i 20 primljenih golova statistika su za nespokoj. Predvodnici su Spasić, Mitrović i još nekolicina kvalitetnih Vranjanaca, tako da nisu bez šansi da se vrate neporaženi.

Timočaninu nikako da krene, zaređali su sa porazima i predposlednje mesto zove na uzbunu i uliva nespokoj. Protiv lidera su veći deo meča bili ravnopravni, stvarali šanse i promašivali. Očekuje se, s obzirom na kvalitet, da se trgnu i zaigraju kako znaju i umeju. U Knjaževac dolazi Vlasina, koja je ubedljivom pobedom nad Žitorađom napravila pomak na tabeli. Nemaju ni boda osvojenog na gostovanjima i pokušaće defanzivnim pristupom da nešto više učine.

Prepodnevni matine zakazan je u Paraćinu između SFS Borca i Jedinstva 1936. Domaćin se vratio sa celim plenom iz Kaldova, vezao dve pobede i nalazi se na deobi od petog do sedmog mesta, gde smo navikli ranije da ga vidimo. Kruševljani su u pripremnom periodu ubedljivo dobili Paraćince, ali prvenstvo je nešto sasvim drugo. U proteklom kolu slavili su protiv “orlova” i potvrdili konstantnost forme i rezultata. Biće to okršaj dva rivala sa sličnim pogledima na taktičkom planu i očekuje se neizvestan meč.


Jedinstvo 1936 : Meševo
Đerdap : Budućnost (P)
Radnički (S) : Trayal
SFS Borac : Vlasina
OFK Sinđelić : Pčinja
Dunav : Jedinstvo (P)
Timočanin : Radnički (P)
Žitorađa : GFK Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 26 26 0 0 78
2 Meševo 26 14 4 8 46
3 Radnički (P) 26 14 1 11 43
4 OFK Sinđelić 26 13 4 9 43
5 Jedinstvo 1936 26 12 5 9 41
6 SFS Borac 26 12 3 11 39
7 GFK Jagodina 26 11 5 10 38
8 Jedinstvo (P) 26 11 4 11 37
9 Radnički (S) 26 11 3 12 36
10 Đerdap 26 11 3 12 36
11 Budućnost (P) 26 9 8 9 35
12 Vlasina 26 9 6 11 33
13 Dunav 25 10 2 13 32
14 Pčinja 25 9 1 15 28
15 Timočanin (-5) 26 5 3 18 13
16 Žitorađa 26 3 2 21 11