XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Svečano otvoren Svetski kup Zalagersegu

ZALAEGERSEG, 7. februar (Info centar).- U dvorani Gimnazije u Zalaegersegu u Mađarskoj otvoren je svečano 12. pojedinačni juniorski i seniorski Svetski kup.

U defileu bili su predstavnici 13 nacija – Italije, Mađarske, Hrvatske, BiH, Estonije, Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Francuske i Srbije.

Srbiju će od petka do nedelje predstavljati u seniorskoj konkurenciji Daniel Tepša i Baranj Čongor (obojica Beograd „Poštanska štedionica“) i Livia Santo (Pionir, Subotica). U juniorskoj konkurencniji za titule će se boriti Hermina Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej) i Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), kao i Robert Ernješi (Segedin) i Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos).

Učesnike i goste pozdravili je predsednik Organizacionog komiteta Laslo Takač, zvaničnici Mađarskog kuglaškog saveza i grada Zalaegersega, kao i Ludvig Kočiš predsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK VNBA) i Zigfrid Švajkard predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva (FIK NBC). Među članovima rukovodstva FIK bio je i Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije, koji je i potpredsednik Međunarodne kuglake federacije (FIK NBC).

Juniori igraju u petak, 8. februara - 9,30: Hermina Lukač – Grubišić (Hrvatska), 10,40: Maja Đukić - Šostek (Poljska), 11,50: Igor Kovačić - Hrustemović (BiH) i 15,20: Robert Ernješi - Volciger (Poljska).