XS
SM
MD
LG
10.09.2023 Royal Crowns

Pobeda Royal Crownsa u Sofiji

Foto: Royal Crowns

Rezultatom 10:18 kraljevački klub američkog fudbala je pobedio domaće Sofia Knights. Osim jednog igrača, tim Kraljevskih kruna su činili juniori.

Na prelepom Akademskom sportskom kompleksu u prestonici Bugarske, u subotu 09.09. u 19:00 časova je izvefenim kick off-om počela utakmica između Sofia Knights i Kraljevo Royal Crowns. Tim iz Srbije je uspeo da odbrani ceo prvi napada Bugara i već u prvoj ofanzivi da postigne poene, kada je kvoterbek Mihailo Đokić uputio pas u endzonu ka sigurnom hvataču Luki Đuriću. U narednom napadu sofijski Vitezovi su uspeli da se primaknu na 20 jardi od endzone gostiju, a obzirom da je to bio i poslednji pokušaj Bugara odlučili su se da šutiraju field goal, koji su uspešno izveo Robert Barakov i smanjio vođstvo Kraljeva na 3:6.  Sa tim rezultatom je završeno poluvreme. 

Treća četvrtina je počela poentiranjem Kraljevskog kluba, kada je za tačdaun Mihailo Đokić vratio loptu dužinom celog terena, nakon izvedenog kick off-a. Kraljevo je povelo sa 3:12. U nastavku obe ekipe nisu uspele da poentiraju. Početkom poslednje četvrtine dobro postavljena odbrana Kraljevo Royal Crowns tima je uspela da postigne poene, nakon presečene lopte Andrije Savićevića koji je za tačdaun vratio interseption, prešavši skoro pola terena i povećavši razliku na 3:18. Na samom kraju utakmice tim Sofia Knights je ublažio poraz tačdaunom koji je trčanjem od 10 jardi postigao Martin Dojčev, kao i uspešnim pretvaranjem za 1. 

To je bio i konačan rezultat utakmice, Sofia Knights 10:18 Kraljevo Royal Crowns. 

Pobeda Kraljevskih kruna u Sofiji je donela dodatno samopuzdanje dečacima sa Ibra, a oba Balkanska tima su imala priliku da nakon letnje pauze sagledaju svoju igru pred nastavak takmičenja u američkom fudbalu.

Dok su kod Sofije svi, osim jednog šesnaestogodišnjaka, nastupali seniori, Aleksandar Todorović je bio jedini senior u ekipi Kraljeva, a sve ostalo su bili juniori i kadeti, koji su u obe ove kategorije aktuelni prvaci Srbije, kao i u pionirskoj selekciji.

Sofia Knights su ove godine bili polufinalisti Balkanske lige u američkom fudbalu. Danas prepodne organizovan je zajednički trening dva tima, tako da pored zdravog rivalstva bugarski i srpski tim grade i prijateljske odnose.

Kretanje rezultata:

Sofia Knights 10:18 Kraljevo Royal Crowns

TD 0:6 Mihailo Đokić pass od 20 yd za Luku Đurića
FG 3:6 Roberto Barakov
TD 3:12 Mihailo Đokić kickoff return za 100 yd
TD 3:18 Andrija Savićević vraćanje interseption-a za 50 yd
TD 10:18 Martin Doychev trčanjem od 10 yd, pat za 1 uspešan