XS
SM
MD
LG

Zemun favorit protiv posrnulih "sokolova", Brodarac računa na prekid posta u duelu sa "građevinarima", derbi u Obrenovcu, dolaze iskusni Ušćani

Dva derbija odigrana u okviru četvrtog kola Srpske lige, Beograd, donela su raslojavanje na tabeli i na vrhu izdvojilo prvog favorita prvenstva Zemun. Pobeda nad Ušćem na Novom Beogradu i remi “bulki” i “optičara” doneli su Zemuncima tri boda prednosti. Pored dva odigran je i treći derbi, lokalnog karaktera u Bariču i doneo pobedu mladom sastavu Obrenovčana. “Orlovi” su na Adi upisali treći poraz, BASK i Brodarac nastavljaju da posrću i nalaze se na začelju tabele. Statistički gledano gosti su bili uspešniji sa četiri pobede (domaćini tri), postignuta su 24 gola (tri po meču).

Utakmice petog kola raztegnuće se od petka do ponedeljka. U petak na programu su dueli u Bežaniji i Starom sajmištu.

Mladom sastavu Brodarca nikako da krene, ostali su bez trenera Vladimira Kašića koji je preuzeo “studente”. Nije nam poznato ime novog kolmirala “potonulog” broda, ali ko god bio imaće težak zadatak da ekipu trgne iz letargije i ulije veru u sopstvene mogućnosti. Stručnjaci se slažu da imaju dobru ekipu, čekaju šansu da konačno krenu, mada u pojedinim utakmicama nisu imali sportske sreće. Pored Save dolazi, isto tako, mlad i zelen sastav “građevinara”, koji su vezali dva poraza i teško će izaći na kraj sa motivisanim domaćinom.

Studentski grad i Prva iskra odmeriće snage u Bežaniji sa podjednakim šansama za konačan trijumf. “Studenti” igraju po principu, toplo-hladno (na tri meča osvojili bod). Sa novim trenerom Kašićem na veštaku pokušaće da materijalizuju prednost domaćeg terena. Baričani su razočarali u obrenovačkom derbiju i poraženi su uprkos činjenici da su pola sata imali igrača više. Trener Malići ima velike probleme sa bonusima, koji ne mogu da se snađu, jednostavno se pogube i po pravilu u drugom poluvremenu sa izmenama i starijim igračima pružaju bolje igre.

“Orlovima” su “potkresali” krila Kumodražani i to je ujedno bio treći neuspeh u prvenstvu. Vodili su na Adi u egal utakmici, u nastavku primili dva gola, pogodili stativu i na kraju izgubili. Na Dušanovac dolazi fizički moćni Dobanovčani, igraju čvrsto, organizovano i protiv “studenata” su uknjižili prvu pobedu.

Teleoptik se sa Zvezdare vratio sa bodom i to odražava raspored snaga na terenu. Mlad sastav sa prosekom starosti ispod 20 godina ima jasnu viziju igre, borbeni su, puno trče i kao nagrada došli su rezultati. Ugostiće Torlak, koji se budi, kosolidovali su redove i prva pobeda u prvenstvu donosi mirnoću, bolje igre i rezultate.

U nedelju su na programu dueli u Obrenovcu, Zemunu i Padinskoj Skeli.

Radnički je ostavio lep utisak u Bariču i sa igračem manje u zaustavnom vremenu došli do tri boda. Pobeda u lokalnom derbiju mladom sastavu crvenih donela je pomak na tabeli, psihološku stabilnost u momentu kada su ostali bez kreatora i trenera Saše Stojadinovića. Na Vašarište stiže iskusniji sastav Ušća, koji je ostao praznih šaka u derbiju od goropadnih Zemunaca. Predstavljaju najprijatnije iznenađenje i derbi može doneti promenu mesta na tabeli, jer ih dele dva boda u korist gostiju.

Zemun je veliki favorit protiv predposlednjeg BASK-a. Nanizali su četiri pobede (postigli najviše golova), nalaze se u dobrom ritmu i zahvaljujući lucidnom Svetličiću slavili su na Novom Beogradu. Igrali su prošlog petka bez podrške vernih navijača koji bojkotuju utakmice radnim danima, u nefudbalskom terminu. Gosti se još traže, imaju dobre pojedince, radi se o ozbiljnoj ekipi i pitanje je vremena kada će kvalitet pretočiti u bodove.

PKB je prvu pobedu izvojevao na Carevoj ćupriji u najboljoj igri od starta prvenstva. Biće dodatno motivisani da materijalizuju poslednji uspeh na svom stadionu pred vernim navijačima. Energetski su moćni, borbeni i posebno kod kuće deluju ubedljivo. Za rivala će imati, isto tako, fizički dominantan tim, trkački i energetski nastrojene Surčince.

Kolo se zatvara u ponedeljak duelom između GSP Poleta Dorćola i Zvezdare. Zbog RSI “saobraćajci” su tražili odlaganje susreta i gosti sa Bulbuderca su im izašli u susret. Vezali su dve pobede, stekli dovoljno samopouzdanja da mogu pretiti odličnim i neporaženim “bulkama”. Trebalo je vremena da se priviknu na zahteve višeg ranga i vođeni trenerom Željkom Mikovićem igraju sve bolje i dopadljivije. Zvezdara je odigrala dosta čvrst i zahtevan derbi sa Teleoptikom i remi je pravičan ishod. Prošle godine krasila ih je defanzivna čvrstina i slično se ponavlja na startu prvenstva (primili dva gola).


Budućnost : Jedinstvo
Torlak : Prva iskra
Zvezdara : Ušće Novi Beograd
Rad : BASK TEK
Brodarac : PKB
GSP Polet Dorćol : Zemun
Teleoptik : Radnički
Sinđelić : Studentski grad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 26 19 4 3 61
2 Teleoptik 26 18 3 5 57
3 Zvezdara 26 13 7 6 46
4 Radnički 26 12 6 8 42
5 Jedinstvo 26 9 8 9 35
6 Budućnost 26 9 8 9 35
7 Studentski grad 26 10 5 11 35
8 Ušće Novi Beograd 26 9 7 10 34
9 Brodarac 26 9 6 11 33
10 GSP Polet Dorćol 26 8 7 11 31
11 Sinđelić 26 8 6 12 30
12 PKB 26 8 6 12 30
13 BASK TEK (-3) 26 6 13 7 28
14 Prva iskra (-12) 26 11 6 9 27
15 Torlak 26 4 6 16 18
16 Rad (-6) 26 4 4 18 10