XS
SM
MD
LG

Grujičić se vratio - Miločajac srušio tradiciju

Žestoka borba

 

Miločajac je otvorio prvenstvo na najbolji mogući način. Na dobrom terenu, ali po paklenoj vrućinu gledali smo više borben, nego kvalitetan meč u kom je gost iz Miločaja zasluženo slavio, srušivši tako nepovoljnu tradiciju. Naime, radi se o prvoj pobedi u prvenstvenim mečevima, ikada, protiv bivšeg srpskoligaša iz Baljevca na Ibru. Meč je otvoren dobrim prodorom novajlije Grujića u 1. minutu, po desnom krilu, ali njegov centaršut niko nije ispratio. Već u sledećem napadu krilo Rudara sa leve strane šutira visoko iznad prečke. I onda u 10. minutu majstorija Uroša Nikolića, koji je nakon pasa Bulatovića ušao u šesnaesterac, podigao loptu poput žonglera, i potom je topovskim šutem zakucao u mrežu nemoćnog golmana domaćih, Dizdarevića. Rudar je izjednačio u 20. minutu, šutem sa oko 18 metara, pri čemu je lopta zakačila A. Grujičića koji se našao u bloku, pa je tako prevarila 17-godišnjeg golmana gostiju. Do kraja poluvremena nije bilo izglednih šansi. Vredni pomena bili su jedino šutevi Gračanca preko gola i pokušaj igrača Rudara sa 15-ak metara iskosa, ali je Đorđević bio siguran.

Početak drugog dela obeležila su dva slobodnjaka sa 17-18 metara, na obe strane, oba neprecizno izvedena. Neprecizan je bio i šut Bulatovića iz 59. minuta, da bi minut kasnije agilni Nikolić ušao sa desnog boka do roglja 16-erca, odakle je šutirao, no biva izblokiran i lopta završava u korneru. U 69. minutu trener Tasić umesto Stojkovića , poslao je u igru Mladena Grujičića "Mušira'. Bio je to povratak na teren ubojitog napadača iz Miločaja nakon više od godinu dana, usled teže povrede. U 78. minutu, u dobroj poziciji bio je i štoper Šiljković, koji se nakon prekida i preglavavanja našao na oko 11 metara od gola Rudara, ali je tukao iznad prečke. Minut kasnije Nikolić sa levog krila ulazi u kazneni prostor, pogodio je mrežu, ali sa pogrešne strane. Jedinu kakvu-takvu akciju Rudar je izveo u 83. minutu preko svog najboljeg igrača Behljuljija, ali je njegov pokušaj sa 14-15 metara, iskosa sa leve strane, Đorđević zaustavio nogom. I onda trenutak odluke. Igrao se 86. minut, brzu akciju gostiju po desnom boku otpočeo je mladi Jevtović, gurnuo je pas do M. Grujičića u centrali, ovaj petom prosledio loptu ka Nikoliću levo, koji mu je potom vraća, spojivši tako dokazanog golgetera sa golom, kome je golman krenuo u susret, ali je usledio rezantan šut i lopta je odsela u mreži Rudara, za veliku radost 20-ak pristalica Miločajca, koji su organizovano došli na  ovo, 73 km udaljeno gostovanje. Sigurno je da "Mušir", nije mogao da sanja lepši povratak na teren. Do kraja meča Rudar je imao slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je lopta završila pored desne stative Đorđevića. Zanimljiva scena desila se u sudijskoj nadoknadi. Rudar je imao korner, domaći golman otišao je u napad, pukla je kontra Miločajca 4 na 2, bez golmana, koji je zaostao, ali Gračanac umesto da gađa prazan gol, proigrava Grujičića, koji je bio u ofsajdu. Ubrzo je arbitar odsvirao kraj. Vredan trijumf Miločajca na startu, odlična je pozivnica ljubiteljima fudbala za meč drugog kola, kada u Miločaj stiže Zvezda iz Čukojevca, povratnik u okružnu ligu, dok će Rudar prve bodove tražiti ponovo na svom terenu. Imaće težak zadatak, jer dočekuje kvalitetnu ekipu Ibra iz Mataruške Banje.

Tasić savetuje igrače Miločajca u pauzi meča

Rudar (Baljevac na Ibru)  - Fk Miločajac 1:2 (1:1)

FK Rudar: Dizdarević, Milić, Šaptović Milan, Grkajac(kapiten), Stanković, Šaptović Aleksandar(Radojević), Behljulji, Vukićević , Goljović (Nikolić), Popović, Nikodinović, trener Beljaković.
FK Miločajac: Đorđević - Marinković (Šljivić),  A. Grujičić, Šiljković, Banković - Miodragović, Gračanac- Grujić (Stojanović), Stojković (M.Grujičić), Bulatović (Jevtović )-  Nikolić, trener Tasić.


Rudar 1 : 2 Miločajac
Ibar 4 : 0 Radnik
Borac (V) 2 : 0 Omladinac (NS)
Proleter 2 : 2 Koštampolje
Morava (M) 2 : 1 Karađorđe
OFK Progorelica 2 : 1 Zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ibar 1 1 0 0 3
2 Borac (V) 1 1 0 0 3
3 Morava (M) 1 1 0 0 3
4 OFK Progorelica 1 1 0 0 3
5 Miločajac 1 1 0 0 3
6 Proleter 1 0 1 0 1
7 Koštampolje 1 0 1 0 1
8 OFK Ras 0 0 0 0 0
9 Rudar 1 0 0 1 0
10 Zvezda 1 0 0 1 0
11 Karađorđe 1 0 0 1 0
12 Omladinac (NS) 1 0 0 1 0
13 Radnik 1 0 0 1 0