XS
SM
MD
LG

Fontana pobednik futsal kupa FSRZS

Fudbaleri Fontane u predivnom ambijentu pred oko hiljadu gledalaca savladali Mašinac iz Kragujevca i zasluženo se domogli pehara namenjenom pobedniku Kupa fudbalskog saveza Zapadne Srbije.

Odavno pod svodovima sportske dvorane Mladost u Atenici nije bilo toliko poklonika sporta. Oko hiljadu ljubitelja malog fudbala je imalo priliku da uživa u finalnoj utakmici Kupa Zapadne Srbije, u kome je domaća Fontana posle velike borbe savladala Mašinac iz Kragujevca sa 6:4.

Finalna utakmica nije počela dobro po domaće. Kvalitetni i borbeni gosti iz Kragujevca dolaze u vođstvo u 10.minutu, a strelac je bio Matović. Domaći izjednačuju preko Spasojevića koji prvi od svoja tri pogotka postiže u 15.minutu. U istom minutu gosti ponovo vode, a strelac je Brdar, koji samo minut kasnije dovodi Mašinac u prednost od 1:3. Do kraja prvog poluvremena Fontana smanjuje prednost Kragujevčana preko Bjelića.

U nastavku utakmice domaći su se oslobodili psihološkog pritiska i treme i preko novajlije Stojkovića izjednačuju u 27.minutu. Fontana prvi put vodi u 29.minutu, a strelac je kapiten Ristanović. Samo minut kasnije Pajić izjednačuje na 4:4. Finiš utakmice je obeležio sjajni Ilija Spasojević koji lepim golovima u 35. i 36.minutu postavlja konačnih 6:4, što je bilo dovoljno za prvi ovosezonski trofej domaćih igrača, što je brojna publika pozdravila ovacijama.

Osvajanjem Kupa Zapadne Srbije fudbaleri Fontane su izborili plasman u samu završnicu najmasovnijeg takmičenja, a ujedno i na pravi način najavili plasman u prvoligaško društvo, što je i cilj kluba u ovoj sezoni.