XS
SM
MD
LG

Aleksandar Trišović vodi "bele"

Čekajući novog predsednika i UO fudbaleri kraljevačke Sloge počeli sa radom

Fudbaleri kraljevačke Sloge okupili su se u sredu i krenuli sa pripremama pred novu sezonu. Određene promene u klubu su se dogodile po završetku protekle sezone. Smenjen je predsednik Milan Kesić,a do izbora novog prvog čoveka kluba i UO (Skupština treba da bude organizovana 21. jula) u Slogi se pita tročlana Komisija na čelu sa Slobodanom Simovićem. Vreme neumitno teče, pa su u Slogi pre izbora predsednika morali da izaberu stručni štab. Dosadašnji trener Milan Đurović je otišao u Vršac, pa će „bele“ sa klupe voditi nekadašnji igrač, nekada fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Aleksandar Trišović. Na prozivci se pojavilo 20 igrača, a prema rečima novog trenera, očekuje se da se pripremama priključi još nekoliko fudbalera tokom narednih dana.

- Moram da priznam da svaki put na okupljanju ima malo euforije, ali svi znamo i da je u Kraljevu svaki početak priprema za fubalere turbulentan. U ovom trenutku nemamo jasnu sliku oko igračkog kadra, zvanično smo u zoni, ali postoji mogućnost da se i to promeni. Sve to malo otežava situaciju, ali ambicija ne manjka. Imamo entuzijazma i krenuli smo jako da radimo, ovo je izazov za mene i moje saradnike. Ipak, bez obzira na sve to što je još uvek mnogo nepoznanica, ponašamo se kao srpskoligaši, treniramo i radimo kao srpskoligaš, dovodićemo igrače prema tom rangu takmičenja, bez obzira da li ćemo na kraju igrati u Zoni - prve su reči novog šefa tručnog štaba „belih“, Aleksandra Trišović.

Novi stručni štab FK Sloga iz Kraljeva

Ono što raduje jeste i to da su se na prozivci i prvom treningu pojavili igrači koji su bili okosnica tima u drugom delu sezone koja je završena, a u kojoj je Sloga igrala dobro i pokazala da joj je mesto u Srpskoj ligi.

- Što se tiče stručnog štaba i ekipe, biće narednih dana novih imena i dopunjavanja svakako. Za sada, u radu mi pomaže Rašo Babić koji je član i tročlane Komisije koja vodi klub. Mogu da kažem da smo razgovarali sa nekoliko trenera koje želim da vidim u stručnom štabu, ali i sa nekoliko igrača koje želimo u timu za narednu sezonu. Lično mi je drago što vidim nekoliko igrača koji su igrali u drugom delu sezone za nas. Čekamo još neke koji će se vratiti sa odmora ili su bili opravdano odsutni na samoj prozivci. Mogu da kažem da me raduje što su tu momci koji su činili kostur ekipe, ali isto tako što je veliki broj mladih došao, naših igrača iz omladinske škole, što će trenirati i truditi se da budu konkurentni, da zauzmu svoje mesto na terenu i što ćemo zajedno napraviti tim koji će biti spoj mladosti i iskustva.

Sa prvog treninga fudbalera kraljevačke Sloge

Kreće se sa bazičnim pripremama, ali vrlo brzo „beli“ će odmeriti snage i sa nekim od rivala. U planu je nekoliko pripremnih utakmica, a vremena za sklapanje tima i uigravanja ima sasvim dovoljno.

- Imamo sasvim dovoljno vremena za pripreme, šest je nedelja ostalo do početka prvenstva, bilo da igramo u Zoni ili Srpskoj ligi. Radićemo i trenirati sve vreme u Kraljevu, jer svakako i nismo u mogućnosti da trenutno radimo drugačije. U našem gradu imamo sve potrebne uslove da se dobro pripremimo za predstojeće izazove. Planiramo i nekoliko prijateljskih utakmica, biće ih sigurno pet ili šest, ali to ćemo tek znati za nekoliko dana. Za sada nam je prioritet da radimo sa momcima koji su tu, da popunimo i sklopimo ekipu onako kako želimo i možemo, a dovešćemo sigurno još nekoliko pojačanja. Radiće se jako, naporno, radiće se teško, ali sve sa ciljem da nam onda u samom prvenstvu bude lakše - zaključio je prvi trener Sloge, Aleksandar Trišović.

Skupština kluba zakazana za 21.jul, pa će se nakon toga mnogo više znati o stanju, situaciji i mogućnostima kluba iz Industrijske. Do tada, igrači i treneri koji su tu, radiće neometano i kako sami kažu, biće potpuno spremni za početak nove sezone, koja i nije tako daleko.