XS
SM
MD
LG

Saopštenje za javnost FK Napredak: Zašto se ćutalo dva meseca!?

Fudbalski klub Napredak je danas sa zaprepašćenjem primio vest iz pojedinih medija o navodnoj prijavi koja je iz UEFA poslata Fudbalskom savezu Srbije, u kojoj se pod sumnju stavlja regularnost meča Napredak - Radnički Niš, koja je odigrana 9. maja tekuće godine.

Naš klub je časno odigrao celo prvenstvo i ističemo ovom prilikom ono što je svima odavno poznato, a to je da sve naše obaveze izmirujemo na vreme i da ne učestvujemo ni u kakvim zakulisnim radnjama.

Želimo da podsetimo javnost i nadležne organe da je FK Napredak odmah nakon pomenute utakmice, koju smo izgubili rezultatom 1:2, nakon niza za nas spornih sudijskih odluka, iako smo u drugom poluvremenu opsedali gol suparnika, imali nebrojeno prilika i uzdrmali prečku, pored poseda lopte od preko 70%, reagovao i iskoristio sva legalna sredstva koja su mu na raspolaganju da dovede u pitanje ispravnost pojedinih vinovnika tog meča. Reakcije od nadležnih nije bilo.

Istog dana na sajtu Kluba objavljen je tekst pod naslovom “Ko je hteo da gleda, sve je video”, a sutradan i video materijal spornih situacija u kojima je FK Napredak, po našem mišljenju, brutalno i očigledno, po ko zna koji put, oštećen. Reakcije nije bilo ni tada.

Želimo da pozdravimo napore Evropske kuće fudbala da stane na put nečasnim radnjama u srpskom fudbalu i pružamo svu pomoć organima Fudbalskog saveza Srbije, ali i zakonodavnim, da odgovorne privede pravdi.

Baš zbog toga ne možemo a da se ne zapitamo i verovatno reagujemo pravnim sredstvima u narednim danima zbog sledećeg:

Da li je po odnosnoj prijavi iz Niona Komesar za integritet takmičenja FSS, kome stižu prijave, obavestio generalnog sekretara FSS, što mu je obaveza, a ako jeste zašto se ćutalo dva meseca!?

Zašto se sada ometaju pripreme FK Napredak za novi šampionat, ali i minira planirani dolazak pojačanja?

Povrh svega možemo se suočiti  sa otkazivanjem sponzorskih ugovora, čime bi bila ugrožena egzistencija Kluba.

Ujedno tražimo hitno javno izvinjenje svih onih koji su plasirali ovu inforamciju i njome već naneli veliku štetu Klubu i pojedincima u njemu, a Napredak će kao i uvek biti na raspolaganju da pruži svu logističku podršku, kako bi se ovakvi događaji iskorenili.

 


Kolubara 2 : 1 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 2 Radnik
Napredak 0 : 1 Javor Matis
Mladost (L) 2 : 1 Mladost GAT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 37 10 9 18 39
2 Spartak ŽK 37 9 12 16 39
3 Mladost (L) 37 9 11 17 38
4 Javor Matis 37 9 10 18 37
5 Kolubara (-6) 37 11 8 18 35
6 Radnički (N) 37 9 8 20 35
7 Radnik 37 8 11 18 35
8 Mladost GAT 37 6 12 19 30