XS
SM
MD
LG

Zlatni dečaci sa Ibra šampioni Srbije

OK Ribnica pobednik turnira - foto: OSS/arhiva kluba

 

Pretpioniri kraljevačke Ribnice osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalu turnira savladali Crvenu zvezdu sa 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25;11). Domaćin takmičenja Proleter iz Zrenjanina, osvojio je bronzanu medalju posle pobede u meču za treću poziciju nad ekipm Niša. Rezultat 3:2.

Finale je odigrano u Kristalnoj dvorani u gradu na Begeju. Mladi odbojkaši Ribnice najpre su osvojili prvo mesto u grupi pobedivši maksimalnim rezultatom ekipe Voleja, Stražilova i Crvenu zvezdu. U polufinalu savladan je istim reultatom i zrenjaninski Proleter.

Ekipa OK Ribnice na turniru igrala je u sastavu: Mihajlo Milovanović, Dušan Delević, Nikola Veselinovoć, Milutin Simojlović, Vukašin Bajović, Andrija Seničić, Filip Sušić, Matija Kočović, Sladjan Milović, Bogdan Mitrovi. Trener ekipe Vlado Petković tehniko Dejan Ratković.

Pored pobedničkog pehara i zlatnih medalja Ribnici su dodeljena još tri priznanja. Za najboljeg dizača proglašen je Andrija Seničić, server broj jedan je Matija Kočović a MVP turnira je Vukašin Bajović.

Po dolasku u Kraljevo zlatnim dečacima priredjen je doček na trgu kod Milutina. Obilna kiša nije sprečila oko dvestotine ljubitelja odbojke da pozdrave šampione. Među kojima su, naravno, najbrojniji bili roditelji, zatim školske drugarice i drugovi, nekoliko prvotimaca kao i Miloš Simović pomoćnik gradonačelnika za sport i oimladinu. Atmosfera svečana upravo onakva kakva dolikuje kada se dočekuju pobednici.

Doček pretpionira Ribnice sa turnira iz Zrenjanina

U ime pobedničke ekspedicije prisutne a posebno roditelje igrača pozdravio je trener Vlado Petković.

- Ovi momci su briljantno odradili posao na svih pet utakmica. Na koji način najbolje potvrdjuju rezultati i u grupi i polufinalu i finalu. Treba reći da su dečaci, vaša deca, lepo vaspitani, radni i poslušni. Nadam se da ćemo se iduće godine u ovo vreme opet videti istim povodom.

Stole PETKOVIĆ