XS
SM
MD
LG

Metalac pored Despotovice rešava sudbinu, poslednji i prvi na Banjici, Šapčani u najačem sastavu protiv otpisnih "gumara"

Foto: prvaliga.rs

U plej-autu, dva kola pre kraja, gotovo da je sve rešeno. Metalcu je potreban bod pored Despotovice pa da teorijski obezbedi opstanak. Veliko iznenađenje priredili su Vrščani i u Užicu deklasirali GFK Slobodu. Zlatibor je nastavio uspešan niz u plej-autu i slavio na Banjici. Trayal je remizirao sa Loznicom i jedini je bez pobede u doigravanju.

Naredno 6. kolo pružiće priliku Milanovčanima da protiv direktnog konkurenta iz Loznice osvoje bod i teorijski obezbede opstanak. Klub koji po imenima ima jednu od najboljih ekipa, vrhunsku organizaciju rada, nije odigrao na očekivanom nivou. Nisu igrali u kontinuitetu, teško su dolazili u prilike za postizanje gola i otuda tako skromni rezultati. Ako tome dodamo četiri smene trenera jasno je zašto tavore u ligi. Loznica je platila ceh igranja u Klupcima, na lošem terenu, čestim povredama bitnih igrača i smenama trenera. Ako ništa drugo, imaće kao srpskoligaš najlepši stadion u zemlji, ako ne uspeju da se fuzionišu (o kome se priča) ili zamene mesta sa drugim klubom.

Mačva je remijem u Šapcu obezbedila status prvoligaša i bili su blizu osvajanja tri boda. Šanse nisu iskoristili i kažnjeni su projektilom Maksimovića iz slobodnjaka. Ivan Kurtušić ne menja ekipu i uvek izvodi najači sastav, kako kaže, nikog ne puštaju, ne sklanjaju se i nikom ne poklanjaju bodove. Tako će biti u odmeravanju snaga sa Trayalom na oproštaju od svojih navijača. Kruševljani definitivno nisu imali kvalitetan tim, fizički nespremni da odigraju u kontinuitetu svih 90 minuta , česte povrede uticale su da nekompletni budu lak plen rivala. Predali su se još pre starta plej-auta i dva boda iz pet utakmica govori u prilog tome.

Isto što važi za Kruševljane može se pripisati “Građevinarima”. Još u finišu ligaškog dela prvenstva su shvatili da će teško opstati i u doigravanju su se predali i osvojili jedan bod. Uspeli su da anuliraju vođstvo Zlatibora od dva gola, ali im je došao glave dvostruki strelac Čumić. Užičani su se obrukali i debaklom od Vščana na stadionu “Radomir Antić” pokvarili dosadašnji utisak i oreol nepobedivosti u doigravanju. Trener Zoran Kostić je očigledno izveo kombinovani sastav i to se osvetilo protiv motivisanog gosta iz južnog Banata. Povrh svega, u razmaku od tri minuta ostali su bez isključenog Glišovića i Miličića, i dodatno olakšali posao gostima. Na Banjici pruža im se prilika da poprave utisak i kolo pre kraja zadrže prvo mesto.

Da su Zlatiborci odigrali veći deo prvenstva kao plej-aut sada bi pevali drugu pesmu. Imaju dobru i ozbiljnu ekipu sa tamnoputim Selimanom, ali je nedostajao temeljniji rad na oblikovanju i finalizaciji ekipe. Doigravanje su odigrali za svoju dušu, pošteno i svakog rivala dobro namučili. Na Švajcariju stižu Vrščani posle najubedljivije pobede u Užicu, orni i raspoloženi da se, bez obaveze nadigravaju sa domaćinom. Dugo su čekali da obezbede opstanak i odigraće bez tenzije i pritiska sa najboljim strelcem Pavlovim.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30