XS
SM
MD
LG

Tekstilac dobio nove čelnike i doneo novi Statut

Foto: arhiva kluba/Mihailo Janjić

Tekstilac, vodeći klub Srpske lige, grupa Vojvodina, i budući prvoligaš, reorganizovaće se i poslovanje prilagoditi profesionalnom rangu takmičenja.

Posle 11 godina klub je dobio novi Statut usklađen sa Zakonom o sportu, pravilima i propisima FSS. Usvojena je Sistemtizacija kluba kojom se uređuje nova organizacoja rada.

Došlo je do kadrovskih promena, tako da je potvrđena inicijativa sa početka godine da se na čelo Upravnog odbora i predsednika kluba postavi Jovan Miletić, dok će novi predsednik Skupštine biti Andrija Hajdu.

Kad su u pitanju upravni organi kluba, odlučeno je da ostane novi-stari sportski direktor Veselin Đurković i sekretar Miloš Markuš. Novi generalni direktor biće Mihailo Janjić, a direktor omladinske škole Zoran Ćirić. Novina u radu kluba biće stalna radna tela: Disciplinska komisija i Komisija za marketing.

Predsednik Jovan Miletić je izjavio da se u poslednjih nekoliko meseci intezivno radi na unapređenju funkcionisanja kluba. - Pored toga što smo vredno i marljivo radili na fudbalskom planu, pažnju smo posvetili radu na organizaciji kluba. Okupili smo tim profesionalaca, postavili nove kodekse i standarde, u znatnoj meri unapredili funkcionisanje kluba u svakom segmentu poslovanja. Pred nama je veliki izazov, organizovanost kluba mora ispratiti igrače na terenu. Imamo odličan igrački kadar, uz pojačanja koja planiramo, uveren sam da ćemo ispuniti naše ciljeve i očekivanja navijača. Posebnu pažnju posvetićemo omladinskom pogonu i razvoju talentovanih igrača. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da su se Odžačani vratili na stadion i sve ih je više na tribinama. Njihova podrška daje nam vetar u leđa i neizmerno im hvala na tome - rekao je Miletić.