XS
SM
MD
LG
12.05.2023 Ana Jovanović

Partizan dočekuje Metaloplastiku Elixir: Trnavac i Arsić igraće važne uloge u polufinalu plej-ofa

Foto: ARKUSs liga

Čuvari mreže Andrej Trnavac i Darko Arsić nalaze se na listi igrača sa najvećim brojem MVP priznanja u ovoj sezoni (po pet) i upravo se od njih očekuje da budu na visini zadatka u predstojećim duelima Partizana i Metaloplastike Elixir u polufinalu plej-ofa.

Posle utakmice za zaborav i eliminacije u polufinalu Kupa od Dinama, crno-beli se okreću novom susretu sa Šapčanima, koje su u tekućoj sezoni savladali dva puta, i to u gostima, dok su protiv istog rivala kod kuće pretrpeli poraz.

Andrej Trnavac, uzdanica Partizana među stativama, ističe da crno-beli mogu do finala plej-ofa samo uz dobru odbranu.

,,Iza nas je utakmica kakva više ne sme i neće se ponoviti. Odbrana kao da nije postojala i to je bilo naše najgore izdanje u čitavoj sezoni. Svesni smo šta moramo da popravimo i na kom nivou treba da bude naša igra u plej-ofu. Odbranom se osvajaju titule i sa tim stavom ući ćemo u svaki naredni meč. Dobro znamo šta možemo da očekujemo protiv Metaloplastike. Uspeli smo da ih savladamo dva puta za kratko vreme, ali to ništa ne znači. Znamo njihove, ali i naše mane i mogućnosti, a da bismo slavili i obradovali naše navijače, moramo da odigramo odbranu na visokom nivou. U svakom slučaju, mislim da će plej-of biti vrlo zanimljiv zbog novog formata i da će polufinalni dueli doneti srpskom rukometu neka nova uzbuđenja i energiju.“

Darko Arsić, čuvar mreže i kapiten Metaloplastike Elixir, smatra da će kao pobednik iz sutrašnjeg susreta izaći klub koji pokaže veći timski duh.

,,Rukomet je ekipni sport i kada tim dobro funkcioniše, kada svi igrači pružaju svoj maksimum, onda je pobeda neminovna. Partizan ima dosta dobrih pojedinaca, pokazali su da znaju da igraju rukomet, ali verujem u svoje momke i znam da su dorasli svakom izazovu. Potrudićemo se da sakrijemo svoje mane, a da pokažemo što više vrlina koje kao tim posedujemo. I Partizan ima oscilacije i nedostatke u svojoj igri. Ako ih iskoristimo, nemam dilemu da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.“

Prva utakmica polufinala plej-ofa između Partizana i Metaloplastike igra se u subotu od 18 časova (Arena Sport 8).