XS
SM
MD
LG
12.05.2023 Ana Jovanović

Vojvodina i Dinamo otvaraju plej-of: Vukovljak i Kostadinović najavljuju uzbudljivo polufinale

Foto: ARKUS liga

Pored toga što su zakazali međusobni susret u finalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac, rukometaši Vojvodine i Dinama odmeriće snage i u polufinalu plej-ofa ARKUS lige. Prvi meč igra se danas od 18 časova u Novom Sadu, a druga utakmica zakazana je za 16. maj, kada će u ulozi domaćina biti Pančevci. S obzirom na to da u finale ide ekipa koja ostvari dve pobede, eventualni treći polufinalni duel igrao bi se 20. maja.

Miljan Vukovljak, kapiten Vojvodine, ističe da Novosađani ne beže od uloge favorita i da su spremni da deseti put u nizu podignu šampionski trofej.

,,Već godinama nas krasi dobra odbrana i verujem da je to i ove sezone naše najjače oružje. Imamo jak kolektiv, koji na svakoj utakmici izbaci nekog pojedinca. Navikli smo da igramo na rezultat i za trofeje, zato nam uloga favorita ne predstavlja problem. Dinamo ima kvalitetnu ekipu  i ne smemo se ni u jednom momentu opustiti. Uspeli su da nas pobede u prvom delu , tako da sigurno neće biti lako, ali ulazimo u ovaj meč sa velikim samopouzdanjem, spremni da i ove sezone ostvarimo cilj. Očekuje nas zanimljivo polufinale.“

Sa druge strane, u Dinamu su svesni kakva igra im je potrebna da bi još jednom savladali aktuelnog prvaka države. Kapiten Miloš Kostadinović veruje u svoje saigrače i poručuje da ne idu u Novi Sad sa belom zastavom.

,,Pobeda iz prvog dela ARKUS lige nam je pravac koji bi trebalo da pratimo. Znamo koliko snage, želje i volje nam je bilo potrebno da bismo je ostvarili. Drugačiji je sistem takmičenja u plej-ofu u odnosu na prethodne sezone i jedan loš dan može mnogo toga da poremeti. Vojvodina je potpuno zasluženo završila na prvom mestu na tabeli. Imaju sjajnu ekipu, puno dobrih i kvalitetnih igrača, a to su pokazali i na međunarodnoj sceni plasmanom u finale Evrokupa. Trudili smo se da obratimo pažnju na sve detalje i segmente koji mogu da nam prave probleme. Dobili smo najtežeg protivnika, ali nećemo se predati.“