XS
SM
MD
LG

Kraj pobedničke serije - uz novi rekord Zmajeva!

Fudbaleri Voždovca izgubili su od Vojvodine rezultatom 2:0 (1:0), u okviru 33. kola Super lige Srbije.  Nikola Čumić je u 30. minutu doneo vođstvo za domaćina, a Iv Baraj je u 80. minutu postavio konačan rezultat utakmice odigrane na novosadskom Karađorđu. 

Beogradski klub je u startnoj postavi imao čak devet bonus igrača, što je novi rekord u srpskom fudbalu kada se radi o tom parametru.  Uvodnih 15 minuta dalo je nagoveštaj da bi ovaj duel mogao da bude veoma atraktivan. Oba tima su ušla veoma otvoreno u meč, pokušavajući da uspostave terensku dominaciju kroz posed lopte.

Iako nije bilo pogodaka, niti velikih prilika, taj period igre protekao je u taktičkom nadmudrivanju dva fudbalska stručnjaka kroz kvalitetnu igru na sredini terena. Prvi opasan napad imali su domaći fudbaleri, ali su timskom odbranom gosti lako otklonili opasnost iz svog šesnaesterca.

Odmah su uzvratili Zmajevi preko brze ofanzivne tranzicije, Vujanović je uputio centaršut sa desne strane, međutim, malo je falilo da pronađe nekog od saigrača pred golom Vojvodine. U 23. minutu prvi žuti karton zaradio je Teodorović. Novosađani su posle tačno pola sata igre došli do vođstva. Nikola Čumić se ubacio iz drugog plana na centaršut sa desne strane i doneo prednost svom timu.

Četiri minuta kasnije domaći su imali novu priliku, ali je ovoga puta maestralno intervenisao Katić.  Mijailović je u 38. minutu iznudio prvi korner za Zmajeve, a to je bila naznaka odlične igre beogradskog tima u nastavku.  Isti igrač je u 42. minutu posle prodora po desnoj strani uputio dobar centaršut na drugu stativu ka Teodoroviću, ali je defanzivac domaćih u poslednjem trenutku intervenisao ispred devetke kluba sa Dušanovca. 

Nakon toga Mijailović je iz kornera pronašao na drugog stativi Jočića koji je odlično šutirao, međutim, sa gol linije loptu je izbacio jedan igrač domaćih, ona se odbila do Ivezića koji je šutirao preko gola. Sudija Obradović produžio je prvo poluvreme za jedan minut, ali nije bilo promene rezultata.

U nastavku su prvi opasan napad kreirali gosti. Nekoliko igrača beogradskog kluba učestvovalo je u lepoj akciji, koju je centaršutem završio Vujanović. U 49. minutu Zečević je pravovremenim klizećim startom zaustavio opasan napad Vojvodine po levoj strani.

Minut kasnije Katić je odlično zaistavio jedan šut domaćeg igrača. Dvostruku promenu izveo je strateg Zmajeva u 55. minutu kada je na teren poslao Burmaza i Lazarevića umesto Teodorovića i Vujanovića. Narednih deset minuta najveća borba se vodila na sredini terena i nije bilo većih uzbuđenja. U 69. minutu Stoisavljević je zamenio Ajdinović. Čim su zadržali duže loptu u svom posedu fudbaleri Voždovca kreirali su opasnu priliku. 

Mijailović je centrirao sa desnog boka, lopta je došla do Stoisavljevića koji je pokušao da je glavom spusti za saigrača na petercu, ali su taj plan prozreli domaći defanzivci i usledio je novi udarac iz ugla za goste, posle kog nije bilo uzbuđenja.

U 76. minutu usledio je još jedan dobar napad Zmajeva, Lazarević je posle prodora pronašao Pantovića na levom krilu, koji je centaršutem pronašao Burmaza čiji udarac glavom je izblokirani. U momentima kada su gosti imali terensku inicijativu do gola je stigla VojvodinaIv Baraj je u 80. minutu duplirao prednost svog tima. Posle toga reagovao je šef struke kluba iz Braće Jerković i na teren je umesto Đorđevića poslao Daničića. Krenuli su tada gostujući igrači na sve i ništa, pokušali su u nekoliko navrata da ugroze gol rivala.

Do kraja susreta žuti karton zaradio je i Damjanović u sudijskoj nadoknadi vremena, a pošto nije bilo promene rezultata bodovi su ostali na Karađorđu. 

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, izneo je utiske nakon meča. 

„Utakmica je bila izuzetno kvalitetna, dinamična. Vojvodina je bila odličan protivnik, naročito u prvom poluvremenu, otežali su nam nameru da igramo onako kako smo želeli. U drugom delu smo imali više prostora i utisak je da smo bili u egalu što se tiče same igre. Iskoristili smo njihovu nemogućnost da igraju visokim intezitetom svih 90 minuta te smo više dolazili do izražaja u nastavku. Na kraju je Vojvodina zasluženo slavila i čestitam im na pobedi“, rekao je strateg kluba sa Dušanovca i potom pohvalio i svoje izabranike:

„Čestitam i našim igračima na današnjoj utakmici, bez obzira na rezultat, jer su ostavili pozitivan utisak, a nastupili smo sa čak devet bonus igrača. To me čini veoma zadovoljnim i mislim da su ovi momci budućnost kluba i srpskog fudbala, jer na pravi način koriste prilike koje im se ukazuju. Ovaj poraz će nam takođe koristiti da budemo još bolji“, zaključio je gospodin Puača


Crvena zvezda 4 : 0 Čukarički
Vojvodina 2 : 0 Voždovac
TSC 1 : 3 Partizan
Novi Pazar 0 : 1 Radnički 1923
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 33 28 5 0 89
2 TSC 33 19 8 6 65
3 Čukarički 33 20 5 8 65
4 Partizan 33 18 7 8 61
5 Vojvodina 33 16 13 4 61
6 Novi Pazar 33 15 5 13 50
7 Voždovac 33 13 6 14 45
8 Radnički 1923 33 11 8 14 41