XS
SM
MD
LG

"Ere" u komšiluku na Švajcariji, Mačva na popravnom na Banjici, "gumari" traže bodove protiv Milanovčana

Foto: prvaliga.rs

U sredu su na programu utakmice 2. kola plej-auta Mozzart Bet Prve lige Srbije. Gotovo svih osam ekipa strepi za opstanak, s tim da vodeći dvojac ima zalihu od pet bodova od prvog ispod crte. U 1. kolu učinak domaćina “pokvario” je poslednji Zlatibor pobedom u Šapcu. Ostali su bili neumoljivi, naročito se to može reći za GFK Slobodu i Metalac.

Na Švajcariji odigraće se komšijski duel između Zlatibora i GFK Slobode. Domaćin je golovima Karaća i Salimana slavio protiv Mačve, ali i dalje drži začelje sa dva boda manje od Rada. Šanse za opstanak su minimalne i u domenu su teorije. Odigraće rasterećeno I pokušati da ponove rezultat iz prvog dela sezone (4:1). Gosti imaju veliki potencijal, vode na tabeli i da nisu odigrali toliko remija, sada bi igrali među najboljim ekipama u ligi. Znajući za međusobni rivalitet, i da njihove utakmice obiluju golovima, očekuje nas neizvestan duel.

OFK Vršac se pobedom nad Trayalom priključio “erama” i za trenutak su pošteđeni briga oko opstanka. Slavili su posle šest mečeva, u 90. minutu, mada su po prikazanom zaslužili da ranije obezbede trijumf. Gosti su Loznice u Klupcima i neće im biti lako, jer su “zeleni” do utakmice u Užicu imali tri meča bez poraza (dve pobede). Nalaze se u teškoj situaciji i od zone spasa udaljeni su velikih šest bodova. Defanziva im je slaba tačka (primili 48 golova) i na tom polju moraju poraditi kako bi nastavili da osvajaju bodove.

Rad je doživeo ubedljiv poraz pored Despotovice i male su šanse da naredne sezone provedu u društvu prvoligaša. Od 13 remija, sedam su upisali u nastavku prvenstva i otuda tako skroman bodovni saldo. Za rivala će imati Mačvu koja je samu sebe dovela u problem i nalazi se na ivici ambisa. Statistika kaže da su “Građevinari” po učinku na Banjici poslednji, dok Šapčani bolje igre pružaju u nastavku prvenstva.

Trayal i Metalac utakmicu će odigrati u večernjem terminu i očekuje se zanimljiv i neizestan duel. Kruševljani su uspešni na stadionu Mladosti, dok su gosti na starani neprepoznatljivi (poslednji u ligi). Domaćinu gori pod nogama i sa tri boda bi sustigli protivnika i znatno popravila šanse za opstanak.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30