XS
SM
MD
LG

Ekonomac bolji od SAS-a u 1/4 finala Kupa Srbije

Ekonomac iz Kragujevca plasirao se  u polufinale Kupa, boljom i, pre svega, efikasnijom igrom u drugom poluvremenu. Domaćin je bio u egalu dok je ekipa imala svežine i bilo je primetno da nedostaje kvartet, braća Šarenac, Novković i Lojpur.

U prvom delu bilo je dosta šuteva prema oba gola, ali su mreže Milanovića i Rodića ostale netaknute. Na isteku 3. minuta, na asistenciju Matića, Aranitović je šutirao u golmana gostiju, da bi, na suprotnoj strani, kapiten Marinković, pogodio stativu gola zrenjaninaca. U dva navrata Stojčevski je isprobao udarac sa distance, ali je Rodić, obe lopte, skrenuo u korner.

Polovinom poluvremena, u razmaku od tri minuta, Matić je četiri puta snažno šutirao, jednom je pogodio u golmana Milanovića, a tri lopte fijuknule su pored gola. Dva puta je Aranitović isprobao udarac u finišu poluvremena, bez rezultata, a Rodić je treći put osujetio šut Stojčevskog sa 12. metara, na kraju i Digića iz neposredne blizine.

Samo što je počeo drugi deo, Matićev šut izblokiran je korner, a posle udarca iz ugla, Radenković je pogodio u prečku. Malo kasnije, posle novog solo prodora, Matićev šut okrznuo je stativu.

I, onda dva ekspresna gola Šumadinaca u 22. minutu. Digić je udarcem iskosa pogodio suprotni ugao, a posle nabacivanja iz kornera i uigrane akcije, Marinković je, iz voleja, udvostručio prednost. Četiri minuta kasnije Ćirka je, iz drugog plana izašao sam i pogodio za 3:0, da bi isti igrač, posle tridesetak sekundi postigao svoj drugi gol.

Stojčevski je u 32. uvećao vođstvo gostiju na 5:0, da bi Mastilo tri minuta kasnije, pogodio mrežu Kragjevčana. Tačku je stavio Tanasković za ubedljivih - 1:6.