XS
SM
MD
LG

Prvi od derbija na Karaburmi, u Gornju varoš dolazi ambiciozni Brodarac, na Vašarištu bez prisustva publike

Proteklo 19. kolo prvenstva Srpske lige, Beograd, obeležile su nove pobede lidera iz Gornje varoši i “Romantičara”i kiks jesenjeg prvaka Zvezdare. “Optičari” su se najzad radovali, Torlaku Ada nikako da se posreći, “orlove” su nadleteli “sokolove”…

Predstojeće 20. kolo donosi nam prvi od tri derbija vodećih ekipa. Centar zbivanja biće na Karaburmi, gde dolaze promenljive “bulke”. Silni domaćin (sve pobede), sa moćnom mašinerijom, na svakom susretu ide na pobedu, jer samo tako mogu ostati u trci sa upornim Zemuncima. Trener Krunić se vratio na mesto uspeha, prepoznao je ambicioznu sredinu, sa novim ljudima i Karaburma iz dana u dan menja izgled. Gledaoci se vraćaju u sve većem broju na stadion i pružaju podršku svojim ljubimcima. Goste nisu ispratili rezultati, ali se nisu odrekli pretenzija na vrh i uzdaju se u ofanzivni deo tima, koji zna da iz tranzicije ugrozi svakog protivnika. U redovima domaćina neizvestan je nastup rekovalescenata Kasalice i Bajića.

U petak su na programu dve utakmice na Carevoj ćupriji i Bežaniji.

BASK je favorit protiv pomalo otpisanih Lazarevčana. Posle dva uvodna poraza “sokolovi” su vezali dve pobede, posebno na težini dobija trijumf na Dušanovcu. Trener Ljubinković može da kombinuje i odmara bitne igrače. Od četiri utakmice u nastavku Borac je doživeo tri neuspeha i sve dublje tone, tako da im se daju sve manje šanse u borbi za opstanak.

Na Bežaniji očekuje nas neizvestan meč u okršaju Studentskog grada i Ušća. Domaćin je porazom u Zemunelu prekinuo seriju od tri pobede. Imali su veliku potršnju energije u prethodnim utakmicama i trener Janković kaže da je očekivao pad u igri. Ipak su utisci povoljni i devet bodova su solidan kapital u borbi za opstanak. Ušćani su dva mesta niže na tabeli, takođe su uspešni(sedam bodova), znatno su poravili bodovni saldo i sve su dalje od opasne zone. Radi se o dinamičnoj, kompaktnoj i nepredvidivoj ekipi, koja može da se nosi sa svakim konkurentom.

Pored važnog duela na Karaburmi, u subotu se igra još jedan derbi između vodećeg Zemuna i Brodarca. Radi se o dobro ukomponovanoj, iskusnoj i disciplinovanoj ekipi, sa velikim izborom kvalitetnih igrača. Mali problem može biti nešto slabija realizacija, koju može popraviti povratnik Vukčević, strelac gola u Bariču. Trener Štrbac tvrdi da je za njih svaka utakmica borba “na život i smrt”. Iskusni stručnjak decidirano kaže da ukoliko se desi da Zemun osvoji naslov, biće to najpoštreniji ulazak jedne ekipe u novijoj istoriji srpskog amaterskog fudbala. Brodarac je dobro krenuo (osam bodova), igraju ovoreno, bez kalkulacija, stvorili su dobru hemiju u ekipi, tako da mlad tim zna da oduševi svakog posmatrača.

U Dobanovce dolaze “orlovi” potkresanih krila, sa skromnim učinkom u nastavku prvenstva (dva boda). Budućnost ima polovičan učinak i pobeda na Adi protiv Torlaka dobija na značaju. U prvom minutu su postigli gol zahvaljujući agresivnoj i otvorenoj igri. Iskusni sastav je kod kod kuće fizički dominantan, uvek igra na pobedu. Mladi tim Sinđelića upao je u izvesnu krizu i treba im vremena da trener Krmpotić složi kockice i dođu do potrebne forme. Na strani su skromni, osvojili su trećinu bodova i uglavnom igraju nerešeno.

BSK Borča nije krenula prema očekivanjima, ali su vremenom popravljali formu i uspeli su da se sa Bulbuderca vrate sa velikim bodom. Igru mogu da podrede rezultatu i protiv Teleoptika biće na iskušanjima. Gosti su prekinuli niz od tri poraza u duelu sa “studentima”, polako dolaze do prepoznatljive fizionomije igre. Fizički su dominantni, igraju brzo, otvoreno i prilika je da poprave izuzetno loš učinak van Zemunela (sedam bodova).

U nedelju se igraju dueli u prigrađu, u Obrenovcu i Surčinu.

Radnički je sastavio ozbiljnu ekipu, kojoj je potrebno vreme da profunkcioniše. Nagovestili su sa “Optičarima” i Prvom iskrom da više vrede od poslednje pozicije na tabeli. Konkurenti su daleko odmakli i sve su u težoj situaciji, tako da je svaka utakmica kvalifikaciona. Dolazi uzdrmani Torlak koji polako popušta, bez nekoliko prvotimaca, sa malim rosterom i nekoliko bonusa, trener Enes Malići je prisiljen da improvizuje i to ne daje adekvatne rezultate. Pored duže vremena odsutnog golgetera Šarića (povreda ligamenata kolena), odsustvuju Rakonjac i Čvorić (vraća se Pražić). Disciplinski organi su zbog slabe organizacije utakmice sa Prvom iskrom, kaznili Radnički jednoim mečom bez prisustva publike. Ekipa iz Kumodraža na gostovanjima je znatno uspešnija nego na Adi i u prilici je da potvrdi navedenu konstataciju.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12