XS
SM
MD
LG
26.12.2012 Stefan Trifunović

Ženska i muška rukometna reprezentacija na Vojnoj akademiji

 Predstavnici ženske i muške rukometne reprezentacije Srbije bili su danas gosti Vojne akademije u Beogradu. U neformalnoj atmosferi zajedno sa kadetima i kadetkinjama reprezentativci su se družili, a nakon toga takmičili u izvođenju sedmeraca u sportskom centru Akademije.

Srbija je ove godine bila domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce i žene, što je prvi put u istoriji, da jedna zemlja dobije organizaciju dva ovako velika takmičenja. Neposredno pred početak sportskog duela predstavnici Saveza i Akademije razmenili su dresove, tima Vojne akademije i reprezentacije Srbije.

,,Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i Vojnoj akademiji sa kojima Rukometni savez Srbije ima izvanrednu saradnju. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu“, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS.

Rukometni Savez Srbije omogućio je kadeti Vojne akademije da na nedavno završenom EP2012 budu na utakmicama koje je naša ženska reprezentacija igrala u Kombank Areni.

,,Tokom Evropskog prvenstva podarili ste nam mnogo emocija i dobre igre. Nadam se da je ovo početak jednog dugogodišnjeg prijateljstva i da će ova poseta uticati i na našu rukometnu sekciju. Isto tako verujem da će za nekoliko godina neko od kadeta I kadetkinja Akademije zaigrati i za reprezentaciju”, istakao je Dragan Đini, načelnik odseka za vojni sport.

Rukometni reprezentativci i kadeti VA nakon penala koji su se izvodili u sportskom centru imali su zajednički ručak, vojnički pasulj. Program u okviru koga su se družili kadeti Vojne akademije sa reprezentativkama i reprezentativcima naše zemlje vodio je poznati glumac Bojan Perić.