XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Prijem za Amelu Terzić u Sportskom savezu Srbije

BEOGRAD, 26. decembar (Info centar).- Atletičarku Amelu Terzić vicešampionku sveta i vlasnicu evropskog zlata u krosu i njen stručni štab, primio je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije sa saradnicima.

- Sprotski savez Srbije je kuća svih srpskih sportista i uvek nam je drago da ugostimo naše asove – rekao je Šoštar na prigodnoj svečanosti u Sportskom savezu Srbije. – Čestitam, u ime svih nas, Ameli Terzić ne svemu što je postigla u ovoj godini i želimo joj da i u seniorskoj konkurenciji dogodine novim medaljama obraduje sve ljubitelje atletike i sporta u Srbiji.

Amela Terzić (19 godina), koja je u julu na Šampionatu sveta u Barseloni osvojila juniorsko srebro na 1.500 metara a potom u decembru u Budimpešti evropsko juniorsko zlato u krosu, se zahvalila na prijemu i poklonima i istakla:

- Kao juniorka postigla sam dosta, iduća godina biće po mnogo čemu teška, ali i uzbudljiva jer moram da se dokažem i kao mlađa seniorka. Važno je da se uklopim, da osetim kakva će biti konkurncija tako da će tek u 2104. biti i lakše i sa pravim rezultatima.

Rifat Zilkić trener Amele Terzić u Novom Pazaru je istakao:

- Ono što je uradila ove sezone svrstalo je u pet najboljih do 23 godine u Evropi. Prva je juniorka Evrope i druga u svetu. Zahvaljujemo se Aleksandru Šoštaru, ali velikom atletičaru i izuzetnom sportskom radniku generalnom sekretaru Sprotskog saveza Srbije dr Danetu Korici na ovom lepom prijemu i druženju.

Član UO Sportskog saveza Srbije i predsednik Sportskog saveza Novog Pazara profesor Fahrudin Mavrić je istakao da je Amela Terzić i uspešan student druge godine Univerziteta u Novom Pazaru:

- Očekujemo od nje da diplomira i donesa nam olimpijsku medalju i podržaćemo je na oba polja – rekao je Mavrić.- Njeni uspesi pomogli su novopazarskom sportu da iz budžeta lokalne samouprave dobije 86 miliona za iduću godinu što će, siguran sam, pomoći razvoju talentovanih sportista iz Novog Pazara.

Dr Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije uručio je prgodne darove Ameli Terzić i Rifatu Zilkiću i poželeo im mnogo sreće za Novu godinu. Prijemu su prisustvovali i potpredsednik Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić i direktor kluba Novi Pazar Edin Zuković.

Očekivao se dolazak i Asmira Kolašinca i Emira Bekrića, srpskih olimpjaca ali su oni bili sprečeni da prisustvuju.