XS
SM
MD
LG

Šarić odveo Napredak u četvrtfinale Kupa

Foto: FK Napredak

U utakmici, neizvesnoj do samog kraja, najslađi “minimalac” za prolaz među osam najboljih u Kupu Srbije: Spartak ŽK - Napredak 0:1.

Očekivano, krenuli su Subotičani ofanzivno od starta, sreća nam je bila saveznik u trećem minutu, kada se zatresla prečka. Uspešno su naši momci izdržali sve atake, a od sredine prvog poluvremena prebacili težište igre na polovinu domaćih. U dva navrata je zapretio Šarić, treći put i pogodio. Igrao se 38. minut kada je iskusni Projić primio loptu na levoj strani, usledio je oštar centaršut na drugu stativu, bacio se Šarić i glavom zakucao loptu u mrežu.

Trener domaćih je početkom drugog poluvremena pojačao napad, a kako je vreme prolazilo rasle su tenzije na terenu. Najbliži poravnanju bili su Subotičani u 65. minutu, posle slobodnog udarca, kome je prethodio žuti karton, koji je dobio Mršić. Čini se prestrogo, jer startovao je na loptu. Tek, slobodan udarac je izveo Todorovski, prebacio živi zid, golman Savić je kratko odbio loptu, a Šimura, koji je bio u odličnoj poziciji, pogodio saigrača.

Na suprotnoj strani “zamirisalo” je na opasnost u 79. minutu, potom i 81. kada je Čečarić, posle centaršuta Kneževića, ciljao za malo pored gola.

U finišu, Mršić je još jednom “požuteo” i morao pre vremena u svlačionicu. U odbranu se vratio Čečarić i bez efekta su ostali napadi domaćih, Napredak je prošao u osminu finala Kupa.